Šport > Nogomet
5234 ogledov

Zadetek, o katerem govori ves svet: Ronaldo je poletel!

Epa
Cristiano Ronaldo je v eni potezi kljuboval letom in gravitaciji.

Juventus je v 17. krogu Serie A v gosteh premagal Sampdorio (1:2). Odločilni zadetek je v izdihljajih prvega polčasa dosegel Cristiano Ronaldo.

Portugalec je še enkrat dokazal, da je kralj zračnih dvobojev, ko je v 45. minuti po natančnem predložku Alexa Sandra skočil visoko v zrak in žogo z glavo potisnitl za hrbet domačega vratarja Emila Audera. 

Zadetek je bil zares spektakularen, morda celo eden najlepših v njegovi karieri, čeprav je izbira res bogata, saj jih je Ronaldo doslej dosegel že več kot 700.

Pisala se je 45. minuta srečanja, stara dama pa je krenila v enega zadnjih napadov v prvem polčasu. Sandro je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer je Portugalec zadel z glavo, potek ko je "poletel" v višave in v zraku ostal dlje, kot to narekujejo zakoni fizike. Skoka v stilu legendarnega Michaela Jordana se ne bi sramoval marsikateri aktualni NBA zvezdnik.

Po nekaterih meritvah naj bi se za trenutek mudil kar 71 centimetrov nad tlemi, do stika z žogo pa je prišel na višini 2,56 metra. S tem je še enkrat dokazal, da je tudi pri 34 letih eden izmed fizično najbolje pripravljenih nogometašev na svetu.

"Zelo sem zadovoljen z izidom. To je bila težka tekma. Sampdoria je igrala dobro. Ekipa je pokazala pravi odnos. Zadetek je bil res lep, še posebej zato, ker je bil odločilen. Nisem vedel, da sem bil tako dolgo v zraku," je po zmagi dejal Ronaldo.

Juventus ima s tekmo več na vrhu lestvice Serie A tri točke prednosti pred Interjem.

Komentarjev 1