Šport > Nogomet
1162 ogledov

Zadnje slovo od legende kluba

Jurica Jerković twitter
Navijači dalmatinskega kluba žalujejo.

V Splitu je v ponedeljek v 69. letu starosti po dolgotrajni bolezni umrl legendarni nogometaš tamkajšnjega Hajduka in reprezentance nekdanje Jugoslavije Jurica Jerković.

Jerković, za mnoge še vedno najboljša "desetka" kluba, je za Hajduk igral kar 10 sezon in na 529 tekmah dosegel 219 golov. Bil je med ključnimi igralci kluba, ki so v 70-ih letih prejšnjega stoletja pod vodstvom trenerja Tomislava Ivića vladali na nogometnih zelenicah v državi.

Takrat je s Hajdukom osvojil tri naslove prvaka in kar pet pokalnih lovorik. Desetletje je igral tudi za reprezentanco, med drugim na SP 1974 v Nemčiji in 1982 v Španiji ter na domačem evropskem prvenstvu 1976. Za Jugoslavijo pa je zaigral tudi proti Braziliji na poslovilni tekmi legendarnega Peleja, kjer je pred 200.000 gledalci na sloviti Maracani sedem minut pred koncem dosegel gol za končni izid 2:2. Na 43 tekmah v dresu z državnim grbom je dosegel šest golov.

Iz Splita je Jerković odšel v Zürich, kjer je igral še sedem let in leta 1985 zaključil športno pot pri tekmecu Luganu. Kasneje je bil dejaven tudi v upravi Hajduka.

V spomin na legendarnega nogometaša so se navijači Hajduka zbrali v torek na starem stadiuonu na "Starom placu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.