Šport > Nogomet
25 ogledov

Zadnji dan januarske tržnice

tim matavž augsburg EPA
Poteka zadnji dan prestopnega roka. Izbrali smo najpomembnejše dogodke tega dneva. Nova kluba imata tudi dva nkedanja slovenska reprezentanta. Stoke City poskrbel za najdražji nakup.

Potrjeni prestopi:

23.30  Stoke City je znova podrl rekordno vsoto, ki jo je namenil na nakup igralca. Najdražji nogometaš v zgodovini Pottersov je postal Giannelli Imbula. Porto je z njegovim odhodom zaslužil nekaj več kot 24,2 milijona evrov (18,3 milijona funtov).

21.50  Novi član Evertona je Oumar Niasse. Napadalec prihaja iz moskovske Lokomotive. Cena: 13,5 milijona funtov.

21.45  Kot posojen nogometaš Sunderlanda bo v nadaljevanju sezone za Marseille igral napadalec Steven Fletcher.

21.35  Član madridskega Reala Denis Čerišev znova odhaja na posojo. Njegov novi klub je tokrat Valencia.

21.30  Mathieu Debuchy zapušča Arsenal, do konca sezone bo bil na posoji pri Bordeauxu.

21.00  Na uradni strani italijanskega prvoligaša Genoe so potrdili prihod Tima Matavža. Ta bo v Serie A zaigral kot posojeni nogometaš Augsburga.

21.00  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je dobil novega soigralca. Do konca sezone bo kot posojen nogometaš angleškega Leicester Cityja za italijansko Fiorentino igral francoski branilec Yohan Benalouane.

20.15  Nov član škotskega giganta Celtica je Colin Kazim-Richards. V Glasgow prihaja za dve leti in pol iz nizozemskega Feyenoorda.

20.10  Iz francoske Ligue 1 se v Premier League seli Abdoulaye Doucoure. Ta bo dres Rennesa zamenjal za Watfordovega.

20.00  Tim Matavž je tik pred prestopom v Genoo, slovenskega napadalca pa je pri Augsburgu nadomestil Islandec Alfred Finnbogason. Ta bo Bundesligo okusil kot posojeni nogometaš Real Sociedada.

19.45  Nekdanji slovenski reprezentant Goran Šukalo ima nov klub. Ostaja v drugi nemški ligi, iz Greuther Fürtha pa se bo preselil k ekipi TSV 1860 München.

19.00  Ob številnih poškodbah je Bayern okrepil branilec Serdar Tasci. Nekdanji nemški reprezentant, med letoma 2008 in 2010 je zbral 14 nastopov za elf, v bavarsko prestolnico prihaja na posojo iz moskovskega Spartaka.

18.39  Nadarjeni član Hajduka Andrija Balić bo kariero nadaljeval pri Udineseju. Italijani so plačali že tri milijone, z bonusi pa bi bil lahko prestop vreden še milijon več. Balić bo prejemal plačo v višni 240 tisoč evrov na leto, v to vsoto niso všteti bonusi. Podpisal je za štiri leta in pol.

17.45  Genoa je do konca sezone tekmecu iz Serie A Romi posodila argentinskega vezista Diega Perottija.

17.30 Swansea City je do konca sezone francoskemu prvolligašu Lillu posodil portugalskega napadalca Ederja.

17.00 Fabio Quagliarella bo do konca sezone kot posojen nogometaš Torina igral za Sampdorio. Zanjo je 33-letni nekdanji italijanski reprezentant igral že v sezoni 2006/07. Sampdoria je tako zapolnila vrzel, nastalo po odhodu Ederja k milanskemu Interju. Torino pa je v svoje vrste pred tem pripeljal Cira Immobileja. Quagliarella, nekdanji nogometaš Juventusa, Napolija, Udineseja, Ascolija, Fiorentine in Chietija, je v tej sezoni v dresu Torina dosegel pet zadetkov.

14.50  Kot ponavadi v januarskem prestopnem roku, veliko nogometašev odhaja na posojo. Takšen je tudi član Barcelone Martin Montoya, ki bo vsaj nekaj časa član Betisa.

14.45  Seydou Doumbia bo kot posojeni nogometaš Rome zaigral za Newcastle.

13.40  Pri Tottenhamu so zadnji dan prestopnega roka precej aktivni. Zapušča ga Miloš Veljković, ki se je za pol milijona funtov preselil k Werderju.

13.30  Federico Fazio se iz Tottenhama vrača v Sevillo kot posojen igralec. za Londončane je v sezoni zbral le en nastop..

11.30  23-letni brazilski branilec Jemerson je podpisal petletno pogodbo za Monaco. Doslej je branil barve Atletico Mineira .

11.00  Nigel de Jong je prekinil pogodbo z Milanom. Kariero bo nadaljeval pri moštvu LA Galaxy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.