Šport > Nogomet
112 ogledov

Zahović našel menjavo za Novakovića?

Lúcio Maranhão
Državni prvaki se zanimajo za robustnega brazilskega napadalca.

Nogometaši Maribora so v lanski sezoni z veliko prednostjo osvojili naslov državnih prvakov, takoj po sezoni pa se je od igranja poslovil Milivoje Novaković, ki je nosil eno glavnih bremen v konici napada.

V Ljudskem vrtu so se pospešeno lotili iskanja njegove zamenjave, po poročanju časnika EkipaSN pa je športni direktor Zlatko Zahović oko vrgel na brazilskega napadalca, ki si je nazadnje kruh služil v Izraelu.

Gre za Lúcia Maranhãa s polnim imenom Lucielmo Palhano Soares. 28-letnik je v lanski sezoni v jesenskem delu nastopal za Hapoel iz Be'er Sheve, gre za aktualne državne prvake, z omenjeno ekipo se je prebil tudi v izločilne boje Lige Evropa.

Zabil Samirju Handanoviću

Maranhão je Hapoelu pomagal do napredovanja iz skupinskega dela Lige Evropa, med drugim so Izraelci prehiteli tudi sloviti milanski Inter, Maranhão pa je zabil tudi enega od golov v mrežo Samirja Handanovića ob zmagi Hapoela s 3:2 na domačem igrišču. 

V izraelskem prvenstvu, v katerem je bil spomladi posojen Ashdodu, je Maranhão zabil tri gole, še po enega pa v izraelskem pokalu in v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti škotskemu Celticu.

Brazilec ne bi bil pregrešno drag nakup, po Transfermarktu je njegova trenutna tržna vrednost približno četrt milijona evrov. V preteklosti je sicer nastopal za domače klube Horizonte, Vitório, Figueirense, Fortalezo in CRB, v lanskem poletju pa se je preselil v Izrael.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.