Šport > Nogomet
20 ogledov

Zahovič: Nismo Real, Barcelona ali PSG

Olimpija-maribor velikonja džafić Saša Despot
Maribor oziroma njihov športni direktor Zlatko Zahovič je uspel izpeljati še en sila uspešen prestop v tujino. Po Arminu Bačinoviću, Josipu Iličiću in ostalih se je v tujino neposredno iz vijoličaste majice podal napadalec Etien Velikonja.

"Igralci prihajajo in odhajajo, NK Maribor pri tem ni izjema. Tudi uradno lahko objavimo prestop Etiena Velikonje v Cardiff City, ki je v prejšnji sezoni igral pokalni finale z Liverpoolom in bil najresnejši kandidat za premiership. Pogodba je že podpisana, bo pa Eti naš član do 24. julija. Začel bo prvenstvo v soboto v Novi Gorici, končal pa zgodbo v vijoličastem, jaz upam, s slavjem v Sarajevu," je odmeven prestop Etiena Velikonje v Cardiff City predstavil športni direktor Maribora Zlatko Zahovič. Tako kot je v Sloveniji že v navadi, najboljši strelec slovenske reprezentance v zgodovini o finančni plati prestopa ni želel govoriti: "NK Maribor je prodal že nekaj igralcev, a se ni omenjalo zneskov. V tem primeru pa lahko govorimo o največjih številkah v slovenskem prostoru. Bilo bi zelo neodgovorno do kluba, institucije in tudi do Etiena zavrniti takšno ponudbo. Nismo Real, Barcelona ali Paris SG v finančnem smislu, da bi lahko tako ravnali. Vsaka slaba finančna poteza se klubu lahko maščuje, tega se dobro zavedamo in v tej smeri tudi delamo."

Z odhodom Velikonje in tudi Daliborja Volaša pred tem bo pri aktualnih prvakih kar naenkrat v napadu zazijala velikanska luknja, a Zahoviča ne skrbi, da je ne bodo hitro in uspešno zapolnil. "Njega je zelo težko zamenjati, imamo pa v klubu ogromno mladih igralcev. Med njimi je Alen Ploj, ki kaže vrhunske kvalitete, profesionalen odnos. Prvotna zamisel je, da pogledamo v naš kader, ki si zasluži veliko pozornost."

Navdušenja ob prestopu na Otok seveda ni skrival niti Velikonja. "Vsekakor sem zelo zadovoljen z razpletom. Že ob prihodu v Mariboru sem iskal nove cilje. Želel sem napredovati in v Mariboru sem dobil vse, kar sem potreboval za napredek. Želja vsakega nogometaša pa je, da se nekoč preizkusi v tujini. Lahko se zahvalim klubu, da mi je omogočil razvoj in korak naprej. Vesel sem, da se mi je ponudila priložnost za prestop, so pa zdaj še pred menoj zelo pomembne štiri tekme v družbi dosedanjih soigralcev, na katerih si želim zmagovati in pomagati, da bo ekipa igrala tudi v naslednjem kolu. Obdobje v Mariboru namreč lahko štejem kot enega najlepših in najbolj uspešnih v moji karieri. Naredil sem velik korak naprej, se vrnil v super formo. Ponosen sem na ta del življenja," je dejal priljubljeni Eti, ki ga pred dokončnim slovesom od Ljudskega vrta čakajo še štiri preizkušnje: "Še vedno sem član NK Maribor, želim biti zbran in osredotočen le na obveznosti v vijoličastem. Prestop se je zgodil v kratkem času, pomembno mi je spoznanje, da si me klub želi in da osebno poznam trenerja. Toda več o Cardiffu po tekmi v Sarajevu. Najprej gremo po zmago takoj v prvi prvenstveni tekmi proti Gorici. Priprave so bile naporne, odlično smo pripravljeni. Gorica je neugoden nasprotnik, treba se bo potruditi po najboljših močeh, vendar verjamem v uspešen začetek sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.