Šport > Nogomet
22 ogledov

Velikonja odhaja v Cardiff City

Etien Velikonja Nik Rovan
Maribor bo ostal brez napadalca. Etien Velikonja namreč zapušča Ljudski vrt in se za štiri leta seli v angleškega drugoligaša Cardiff City. Trener Malky Mackay že komaj čaka na prihod Slovenca.

Mariborčane sicer čaka v sredo tekma kvalifikacij za Ligo prvakov s sarajevskim Željezničarjem, ki ne bo prikazana v TV-prenosu, še prej pa začetek Prve lige in srečanje z Gorico, bivšim klubom Etiena Velikonje, ki se podaja v tujino, in sicer k angleškemu drugoligašu Cardiff Cityju, kjer se je v minuli sezoni na posoji nekaj časa mudil tudi Haris Vučkić. Pomembno: Velikonja bo vijolice zapustil šele po tekmah z Željom.

Na klubski naslov je prišla ponudba, ki je ni mogoče zavrniti, so Mariborčani zapisali na klubski spletni strani. Ambiciozni člani angleškega championshipa so uvrstitev v najvišji rang zgrešili v play offu, so pa zablesteli v prejšnji sezoni kot finalisti angleškega ligaškega pokala. V zaključnem boju za trofejo jih je šele po izvajanju enajstmetrovk premagal Liverpool. Nova sezona državnega prvenstva se začenja 17. avgusta.

Že pred časom se je pisalo, da ima ponudbe iz Anglije, zelo zagret naj bi bil Fulham, Nogomania pa piše, da se je športni direktor Zlatko Zahovič v sredo v Münchnu sestal z znanim portugalskim agentom, ki med drugim zastopa tudi Cristiana Ronalda, čigar delovno področje v veliki meri sega tudi v Anglijo. Skupna vrednost prestopa, vštevši odškodnino in plačo, naj bi presegala tri milijone evrov, še navaja omenjeni vir. Ekipa pa gre še kanček dlje: Velikonjeva plača naj bi v štirih sezonah znašala 1,6 milijona evrov, Mariboru pa naj bi pripadla dva milijona za odškodnino. Glede na to, da je Zahovič pred kratkim zavrnil 1,2 milijona, se teorija ne zdi na trhlih nogah. V klubu o višini odškodnine niso spregovorili. "Gre za največji prestop v Sloveniji, do Gorice nimamo nobenih obveznosti," je bil skrivnosten Zahovič.

"Zadovoljen sem, ker je želja vsakega nogometaša, da bi napredoval. Že ob prihodu v Maribor sem si želel napredek, dobil sem vse, želja vsakega pa je, da se preizkusi v tujini," so bile besede Velikonje.

Komentarjev 10
  • zic 19:54 12.julij 2012.

    tut če je to res bo to hitro politika pobrala

  • sasquatch 18:19 12.julij 2012.

    ha, ha puys. lahko je nevem kje, če prvak slovenije v fuzbalu v evropskem in svetovnem merilu pomeni ravno toliko, kot državni prvak v smučarskih skokih v zimbabweju.

  • sasquatch 18:19 12.julij 2012.

    janez že pravilno predvideva. pa tudi v ligi evropa glede na kvaliteto slo fuzbala ne bo dolgo