Šport > Nogomet
963 ogledov

Zahovič: Počutil sem se kot tujek v klubu

zlatko zahović
"Sami so videli, da so zgrešili, saj so mi ukinili klubski suspenz - s tem so priznali svojo napako -, na kazen zveze pa se niso pritožili. Počutil sem se kot tujek v klubu," je za Večer prek vodstva NK Maribor udrihal Zlatko Zahovič.

Državni nogometni podprvaki so med prvimi začeli priprave na novo sezono, ki se bo za njih začela s kvalifikacijami za evropsko ligo. V senci priprav je nejasen status ikone mariborskega nogometa Zlatka Zahoviča, ki je napovedal odstop s funkcije športnega direktorja NK Maribor, a svoje napovedi uradno (še) ni udejanjil.

Zlatko Zahović Ostre besede Šport Zahović zelo kritičen do predsednika Maribora

Zahovič je v pogovoru za Večer izrazil pričakovanje, da se bo o prihodnosti pogovoril z vodstvom kluba. Potrdil je, da sam uradne odstopne izjave ni podal, saj kot pojasnjuje "se v nogometu ne dela tako". "Nogometni klub ni podjetje, v katerem bi se zaposlil preko razpisa, nogomet funkcionira drugače," je svoje stališče predstavil za časnik. Po poročanju Večera se po napovedi odstopa še ni sestal z vodilnimi v Mariboru: "Nisem tisti, ki mora klicati ljudi. Vodstvo kluba jih mora. Želim biti pošten do kluba. Ne želim prejemati plače za nič dela."

Medtem v klubu vztrajajo pri stališču, ki so ga posredovali ob prvih informacijah o odhodu Zahoviča: "Vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja, tako da medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati."

"Moje razmišljanje se ni spremenilo. V dveh mesecih se ni nič zgodilo. Pričakoval bi, da se s predsednikom in vodstvom kluba usedemo in pogovorimo, če lahko sodelujemo. Če bi sklenili, da smo za skupaj, bi se sklicala tiskovna konferenca, na kateri bi povedali, da se zgodba nadaljuje. Tako pa je ostal status quo. Kaj bom torej jaz tam še delal?" se je vprašal Zahovič.

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia
Rekorder po številu golov za slovensko izbrano vrsto namreč ocenjuje, da niti ne more opravljati svojega dela, saj še vedno služi kazen, polletno prepoved delovanja v nogometu, ki mu jo je izrekla Nogometna zveza Slovenije, potem ko je na novinarski konferenci po porazu s Krškim 17. marca verbalno obračunal z novinarjem športnega dnevnika EkipaSN Dejanom Mitrovićem.

"Nekateri ubijejo človeka in so po dveh letih zunaj, jaz pa dobim šest mesecev kazni," je dejal in izrazil razočaranje nad dejstvom, da se klub ni pritožil na izrečeno kazen disciplinskega sodnika. "Sami so videli, da so zgrešili, saj so mi ukinili klubski suspenz - s tem so priznali svojo napako -, na kazen zveze pa se niso pritožili. Počutil sem se kot tujek v klubu," je dejal Zahovič.

Zahovič po podatkih Večera za NK Maribor dela kot samostojni podjetnik. Kot je razbrati iz poslovnih registrov, je imel od leta 2013 do 2017 od 229.000 do 303.000 evrov prihodkov letno, veliko večino je ustvaril prek pogodbe s klubom, navaja Večer.

Po neuradnih podatkih, ki jih je pridobil Večer, je Zahovičeva mesečna plača v Ljudskem vrtu do 25.000 evrov. Do leta 2024 pa ima še veljavno pogodbo s klubom. Za šest let to znaša 1,8 milijona evrov odpravnine, ki bi jo klub prihranil ob samovoljnem odhodu športnega direktorja. "S tem nimam težav. Hvala bogu, ne potrebujem teh prihodkov, da bi preživel," je za Večer dejal Zahovič.

 

Komentarjev 5
  • franke 15:15 12.junij 2018.

    ZAHOVIČ S SVOJIM NESRAMNIM VEDENJEM NE BOŠ PRIŠEL DALEČ. SKRIJ SE. ZOPRNEŽ!

  • perhan63 12:17 12.junij 2018.

    pijana jokica na kubik...no pa delte minuse