Šport > Nogomet
1376 ogledov

Milanič ni mogel mimo vprašanja o Zahoviću

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Profimedias
V taboru slovenskega podprvaka so po kratkem premoru že zavihali rokave.

Mariborčani so se deset dni po zadnji tekmi ligaške sezone 2017/2018 zbrali na pripravah za novo sezono. Projekt 2018/19 so začeli Handanović, Cotman, Obradović, Pirić, Šuler, Ivković, Rajčević, Doumbia, Viler, Kolmanič, Pihler, Vrhovec, Cretu, Ogrinec, Hotić, Vršič, Ahmedi, Bohar, Tavares, Bajde, Mešanović in Štor.

Po dogovoru s trenerjem so na uvodnem treningu manjkali udeleženci reprezentančnih akcij - Zahović, Milec, Dervišević, Kramarič in Mlakar. Ti se bodo ekipi pridružil v sredo. Trening sta izpustila tudi Marko Šuler, ki je manjkal zaradi bolezni, in Jasmin Mešanović zaradi smrti v družini. Vijoličastim se je na uvodnem treningu predstavil Kenan Pirić, nekdanji vratar Zrinjskega.

"Prvi vtis je dober, soigralci so me lepo sprejeli. V čast mi je, da sem lahko v takšnem klubu, kjer lahko napredujem in se dokažem. Lahko bom treniral s Handanovićem, ki je odličen vratar. Spoznal sem tudi že Obradovića in Cotmana, ne dvomim, da bomo dobro sodelovali. Moj premor je bil kratek, a moja naloga je, da trdo delam. Tukaj sem, da osvojimo trofeje," je za klubsko spletno strani povedal bosanski čuvaj mreže.

Ambicije mariborskega kluba je pred prihajajočo sezono strnil trener Darko Milanič: "Vemo, kaj moramo. Naši cilji so visoki, nikoli ni bilo lahko priti v skupinski del evropskih tekmovanj, tudi tokrat ne bo. Gremo korak po korak, dobro moramo delati, srečo moramo imeti pri zdravju igralcev in žrebu. Ker je prva uradna tekma v evropskih kvalifikacijah, je prva želja, da dolgo ostanemo v Evropi."

Uvodno druženje s predstavniki sedme sile seveda ni moglo miniti brez vprašanja o nepričakovanem odhodu dolgoletnega športnega direktorja Zlatka Zahovića. Milanič je bil o tej temi dokaj redkobeseden, namignil je le, da bodo usodo nekdanjega športnega direktorja komentirali drugi predstavniki kluba.

"Saj ni tako, da nihče nič ne počne. Boste pa dobili vse informacije ob pravem trenutku, tudi glede tega od koga drugega, ki je za to odgovoren. Jaz pač povem svoje želje in se dogovarjam. Več glede tega pa bo v bodoče, verjetno zelo kmalu povedano tudi od ostalih v klubu," je dejal.

zlatko zahović Legenda Maribora: Šport Kliton Bozgo: Tudi po Zlatku se bo v Mariboru igral nogomet
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice