Šport > Nogomet
7848 ogledov

Zahović: Takoj bi zamenjal, tega ne rabim poudarjati

Zlatko Zahović, Luka Zahović Luka Zahović ob očetu Zlatku, ki se je s koncem sezone poslovil od položaja športnega direktorja.
Priznanje z grenkim priokusom.

Mariborčani so se po tesnem razpletu letošnje sezone najmočnejše slovenske nogometne lige moral posloviti od naslova državnega prvaka. Lani jim je za osvojitev državne krone zadostovalo 73 osvojenih točk, letos so bili z 80 točkami drugi.

Olimpija je sezono končala z enakim točkovnim izkupičkom (80), a je naslov osvojila po zaslugi večjega števila doseženih golov v gosteh na medsebojnih tekmah.

Vijoličasti še drugič v zadnjih treh letih sezono sklenili na drugem mestu prvenstvene lestvice, imajo pa zato kar dva predstavnika na vrhu seznama najboljših strelcec. Prvi golgeter prvenstva je Luka Zahović z 18. goli, drugi pa Marco Tavares, ki je dosegel enega manj.

Zahović je poskrbel, da je priznanje za najboljšega strelca še sedmič v zgodovini samoastojne države pripadlo Mariboru. Trikrat je bil najuspešnejši Tavares, dvakrat Kliton Bozgo, enkrat pa Jean-Pilippe Mendy.

zlatko zahović Legenda Maribora: Šport Kliton Bozgo: Tudi po Zlatku se bo v Mariboru igral nogomet

"Takoj bi ta naslov zamenjal za naslov prvaka," je za klubsko spletno priznal 22-letni napadalec in dodal: "Vesel sem, da mi je uspelo, a zaradi neprijetnega razpleta prvenstva nisem razpoložen, da bi proslavil. Ekipne trofeje so tiste, ki štejejo. Zato ne rabim poudarjati, da bi raje bil prvak kot prvi strelec."

Maribor je v zadnjem krogu prvenstva premagal Gorico (2:0), a usoda ni bila v njegovih rokah. "Škoda, da se ni izšlo. Žal nam je, ker smo imeli vse v svojih rokah in po nepotrebnem izpustili prednost v končnici. Ne glede na vse pa lahko sami sebi čestitamo za doseženo. Imeli smo top sezono, igrali Ligo prvakov. V prvenstvu smo osvojili 80 točk, ta ena nam je na koncu zmanjkala za naslov, vendar smo lahko ponosni na to, kar smo naredili v preteklih mesecih," je povedal novopečeni slovenski reprezentant.

klemenčič savić "Pomoč" Domžal Šport Nerazumljiva poteza, ki je tehtnico prevesila na stran Olimpije milan mandarić Ups Šport Predsedniku Olimpije se je zareklo

"Vabilo mi veliko pomeni, na reprezentančni akciji se bom potrudil po najboljših močeh. Potem bom dobil nekaj dni počitka za odklop od nogometa, da pridem nazaj na klubske priprave s svežimi močmi. Po slabšem spancu zaradi izgubljenega boja za naslov prvaka bo čas zacelil rane. Ko se spet zberemo, pa bomo nazaj z novimi motivi," je zaključil Zahović.

Zahovič Balantič Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče Klub še tiho Šport Zahović končno odgovoril na govorice
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.