Šport > Nogomet
1275 ogledov

Kliton Bozgo: Tudi po Zlatku se bo v Mariboru igral nogomet

Bozgo Greško Maribor Bayer Leverkusen Liga prvakov 1999 EPA Bozgo je zabil 110 zadetkov za Maribor, igral je tudi ob prvi uvrstitvi vijoličastih v ligo prvakov. Ob naslednjih dveh je bil športni direktor Maribora Zlatko Zahović.
"Gremo naprej," ob napovedanem slovesu športnega direktorja pravi nekdanji napadalec mariborskega kluba.

"NK Maribor je velik klub. Če se je Zlatko Zahović pač tako odločil, ga bo nekdo drug zamenjal. Nikogar ni treba prositi, da ostane. V Mariboru se je nogomet igral tudi pred njim, igral se bo tudi po njem. Treba se mu je zahvaliti za vse, kar je dal klubu, a gremo naprej. Takšne stvari se dogajajo v vseh klubih na svetu. Vsi mi smo v nogometu 'potrošna roba'," je svoj pogled na besede najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance o odhodu z mesta športnega direktorja Maribora dal nekdanji napadalec vijoličastih Kliton Bozgo.

Ta je tako ocenil delo Zlatka Zahovića: "Opravil je dobro delo. Večina reči, ki jih je naredil je bila pozitivna, a je bilo tudi dosti takšnih stvari o katerih bi se dalo razglabljati. A na koncu koncev je vsakdo v klubu plačan za to, da dobro opravlja svoj posel in je dolžen to tudi storiti."

Zahovič Balantič Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče Klub še tiho Šport Zahović končno odgovoril na govorice

Kdo bi bil primerna oseba, da zamenja Zahovića? Ta je v preteklosti sicer že napovedoval svoj odhod. "To so za zdaj samo špekulacije. Zahović za zdaj še ni uradno obvestil klub, da zapušča svoj položaj. Takšen scenarij se je odvijal že nekajkrat. Zadeva še ni dokončna in je ne želim komentirati. Se bo pa našla oseba, ki bo pripravljena prevzeti posel. Življenje gre naprej," meni Bozgo.

Ta je v svoji karieri igral sicer tudi za Olimpijo. "Maribor je zelo dobro startal v prvenstvo, igral je tudi v ligi prvakov, klub pa še nikoli ni bil v tako dobrem finančnem položaju. Če se ozremo na to, da je Olimpija prišla v finale slovenskega pokala prav preko Maribora in ga je premagala tudi na odločilnem derbiju v Ljudksem vrtu, so po mojem mnenju Ljubljančani zasluženo prišli do naslova. Potrebno jim je čestitati. V prvenstvu se ne gre za eno ali dve tekmi, odloča 36 dvobojev. In po njih je Olimpija prva. Gremo naprej, to sezono je bila pač boljša. Pri Mariboru morajo zdaj vse skupaj analizirati, zakaj je prišlo do tega in normalno je, da nekateri ljudje tudi odgovarjajo za neizpolnitev ciljev. Tako je po celem svetu, tako je v vseh klubih," je domače prvenstvo ocenil Bozgo. 

Olimpija, prvak Po preobratu Šport Olimpija z enajstmetrovko do državnega naslova

Izenačen dvoboj med velikima rivaloma je po njegovem mnenju sicer zelo dobra reklama za slovenski nogomet: "To je bilo odlično. Spominjam se, da je pred leti v Španiji o naslovu odločala enajstmetrovka v zadnji minuti, ki so jo pri La Coruni zastreljali, naslov pa je zaradi tega osvojila Barcelona (sezona 1993/94, strel z bele točke je proti Valenciji zgrešil branilec Miroslav Djukić) ... Želim povedati, da so takšne reči, ko se prvenstvo odloča v zadnjih minutah, zelo dobre za nogomet. Bilo je zanimivo do konca, skozi vseh 36 krogov, pravzaprav je bil zanimiv tudi boj za obstanek v ligi, ki se je prav tako odločil povsem ob koncu tekem. Prvenstvo je bilo zelo zanimivo in se ga bomo zato še dolgo spominjali."

Komentarjev 1
  • maresem 12:35 29.maj 2018.

    Torej bo brezobrazni čarapanović le odšel....