Šport > Nogomet
17 ogledov

Zahović podražil Ljubljančane

zlatko zahović Youtube
Športni direktor vijoličastih je poudaril razliko med dosežki Maribora in Olimpije v zadnjem desetletju.

V soboto ob 20.15 bo stadion Stožice gostil drugi večni derbi v letošnji sezoni. Olimpija se bo v dvoboj podala s štirimi točkami prednosti pred Mariborom, ki pa je v zadnjih osmih kolih neporažen, od tega je vpisal sedem zmag.

Pred srečanjem je za sedaj že tradicionalno dvigovanje temperature poskrbel športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović. Slednji je prepričan, da bodo gledalci na tribunah in pred TV sprejemniki v soboto videli vrhunski Maribor.

"Derbi je - derbi. Največji dogodek slovenskega klubskega nogometa, ki ga pričakujemo po dveh odličnih tekmah reprezentance, ko je nogometno ozračje na vrhuncu. Ni dvoma, da nas čaka še en praznik nogometa. Mi smo v veliki seriji, v osmih tekmah imamo sedem zmag in en neodločen rezultat," je pogovor za spletno stran kluba začel Zahović. "Imamo res zdravo, športno vzdušje in komaj čakamo nadaljevanje sezone z derbijem. Znano je, da Maribor velike tekme igra na visoki ravni," je dodal najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance in poudaril, da so se 13-kratni prvaki dobro prebili skozi težavno obdobje po izpadu iz evropskih tekmovanj.

Odlična statistika v Stožicah

Zahović je napovedal množično selitev štajerskih navijačev v prestolnico in s tem dodatno energijo za gostujoče nogometaše. Obenem se je spomnil na dobro statistiko Maribora na stadionu Stožice: proti Olimpiji so vijoličasti šestkrat zmagali, šestkrat remizirali in le dvakrat izgubili. Ob tem ni pozabil zbosti Ljubljančanov, ki se ne morejo pohvaliti z evropskimi uspehi in številnimi lovorikami.

"Maribor je Maribor. Velike tekme sodijo k velikim klubom in teh smo v zadnjem desetletju odigrali precej več kot naš nasprotnik, tako da je izkupiček temu primeren. Toda v soboto je nova zgodba, v katero želimo samozavestni, a ne vzvišeni. Olimpija ima odlično ekipo, ozračje v Stožicah je tudi z njihove strani odlično. Naši tekmeci prav tako pričakujejo derbi po uspešni seriji in si zaslužijo dolžno spoštovanje. Toda to ne spreminja naših načrtov. Na igrišče moramo samozavestni in se ves čas zavedati, kdo smo mi. Kajti mi smo Maribor!" je zaključil športni direktor.

Dan za varen avto

Komentarjev 6
  • vladek 07:18 13.oktober 2016.

    Zahoviććććć-Zdrahoviććććć

  • Harrison 07:02 13.oktober 2016.

    Zaho, obleči dolge gate, da te ne bo zeblo! Ko boš šel nazaj čez Trojane bo mrzlo, napoveduje se -7.

  • patrijarh 06:56 13.oktober 2016.

    LEGENDA