Šport > Nogomet
56 ogledov

Olimpija prvič zmagala v Kidričevem

Aluminij Olimpija Ljubljana NK Aluminij/Facebook
Ljubljanska Olimpija je na gostovanju pri Aluminiju zanesljivo osvojila vse tri točke (0:3) in je spet na vrhu lestvice, dve točki pred Mariborom. Na tretji tekmi v Kidričevem v okviru PLTS so "zmaji" sploh prvič ostali neporaženi.

Nogometaši Olimpije so tudi v Kidričevem nadaljevali serijo uspešnih gostovanj. Do treh točk, s katerimi so se obdržali na prvem mestu prvenstvene razpredelnice, niso prišli z navdušujočo predstavo, čeprav rezultat mogoče kaže drugače.

Ljubljančani, ki so v tretjem gostovanju v Kidričevem nasploh prvič zmagali, so v prvem polčasu imeli terensko premoč, a gol dosegli iz edinega strela v okvir vrat. V drugem polčasu so domači zaigrali bolj napadalno, a so bili za to kaznovani, za to pa krivijo tudi sodnika Andreja Žnidaršiča, ki po igranju z roko Darijana Matića v kazenskem prostoru ni dosodil enajstmetrovke.

Olimpija je imela na začetku precej več žogo v kazenskem prostoru. Do 34. minute je nekajkrat prišla blizu gola, a resnejše priložnosti si ni pripravila. Podobno velja tudi za gostitelje, ki so prežali na protinapade, na gol pa sprožili le en strel, ko je Lovro Cvek od daleč poslal žogo v naročje mladega ljubljanskega vratarja Roka Vodiška.

Za eno od odločilnih potez tekme pa sta poskrbela Denis Klinar in Blessing Eleke. Prvi je z desne strani poslal žogo v kazenski prostor, točno na glavo Elekeja, ki je z natančnim strelom z glavo poskrbel za vodstvo gostov. Do odmora je imel priložnost še Rok Kronaveter, a je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Na začetku drugega dela so domači spremenili taktiko, krenili so v napad, a iz dveh nevarnejših akcij niso zadeli, razjezil pa jih je tudi sodnik, ki je domnevno spregledal igranje z roko nekdanjega reprezentanta Matića.

Kot da bi jim to spodrezalo krila, so Ljubljančanom dovolili veliko prostora za protinapade, kar so ti spretno izkoristili. Na 2:0 je povišal Miha Zajc, ki je prejel lepo podajo Leona Benka, prodrl v kazenski prostor in natančno meril.

Tri minute pozneje je bil zmagovalec odločen, Klinar je na desni strani spet opravil veliko dela, svoj prvi prvenstveni gol v zeleno-belem dresu pa je dosegel Benko.

Prva liga TS, 9. kolo:

Aluminij - Olimpija 0:3 (0:1)
Eleke 34., Zajc 65., Benko 68.

Krško - Maribor 1:2 (1:1)
Šturm 34.; Vršič 12., Kabha 91.

Celje - Domžale 2:1 (1:0)
Hadžić 25., Podlogar 92.; Dobrovoljc 74.

Kalcer Radomlje - Rudar Velenje 2:2 (0:0)
Barukčić 54., Šipek 72.; Zec 59., Glavina 82. 

Sreda, 28. sept.: 
Gorica - Luka Koper

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.