Šport > Nogomet
22 ogledov

Zahović: "V nas je upanje - nogomet piše čudne zgodbe"

Zahovič Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Spretnost na nogometni tržnici se je znova bogato poplačala Zlatku Zahoviću, ki je popravil eno svojih redkih napak in v vijoličasti dres z nekaj leti zamude oblekel Dareta Vršiča. Prav Vršič je s fantastičnim golom v četrtek Maribor ohranil v igri za napredovanje.

"Maribor je dobil vrhunskega igralca. In kot sem rekel – vrhunskega igralca, ki mu je izpolnil otroške sanje," je po remiju Maribora s Sevillo na prvi tekmi šestnajstine finala Evropske lige dejal Zlatko Zahović, ki je vnovič zmagoslavno postopal po mešani coni Ljudskega vrta.

Kljub temu, da so vijoličasti drago plačali za zaspan začetek drugega polčasa, ko je Sevilla prek Kévina Gameira najprej izenačila, nato pa prek Federica Fazia tudi povedla, je tudi pri športnem direktorju ostal občutek, da so njegovi vijoličasti pred povratno tekmo v seviljski četrti Nervión ostali med "živimi".

Maribor bo navduševal

"Maribor ima še veliko rezerve. Dare še ni v tekmovalnem ritmu, se pravi v tisti kondiciji, ki jo bo zelo hitro dobil. Tukaj je še Marko (Šuler). Zato pričakujem vrhunski Maribor, Maribor, ki bo navduševal," je nadaljeval nekdanji član Valencie, ki pa, zanimivo, v sezoni igranja v Španiji proti Sevilli ni igral. Slednja je bila takrat skupaj z madridskim Atléticom v drugi španski ligi.

"Moram reči, da je rezultat tako objektivno realen, ampak če pogledamo in analiziramo vse, smo bili bližje zmagi, a moramo biti ne glede na vse zadovoljni," je pristavil Zahović. "Mislim, bi bilo drugače, če bi bili mi v tekmovalnem pogonu, mislim, da je to odločilo to tekmo. Kadar nisi v tekmovalnem ritmu koncentracija v določenem trenutku pade. To se nam je danes zgodilo, videlo se je, ampak menjati ne moremo ničesar. Enostavno se moramo v teh nekaj dneh še bolje pripraviti za tekmo s Sevillo, ki je vrhunska ekipa, lahko ste videli, da je vsak nogometaš na res vrhunskem nivoju. Enostavno ni zastonj v španski ligi v zgornjem delu ali takoj pod velikimi. To so igralci, katere moraš enostavno ogromno plačati, da jih imaš."

Ne pomeni, da znaš tenis, če gledaš Federerja

Mariborčani so celoten prvi polčas dobro izničili ustvarjalni navdih hrvaškega kapetana Seville Ivana Rakitića, a je nekdanji mladi švicarski reprezentant nato le začel dirigirati seviljskemu orkestru, ki je po njegovih notah zabil oba gola za preobrat.

"Z Ivanom se poznamo že kar nekaj časa. Enostavno je motor ekipe. Ko njega gledaš je videti, kot da gledaš (Rogerja) Federerja – ko gledaš Federerja, ti tudi misliš, da znaš tenis. Enako je v nogometu," je bil slikovit Zahović, tudi sam nekoč nogometaš navdiha.

"Kvaliteta se plača in to je zelo težko imeti pod nadzorom. Ni slučajno, da je trenutno najboljši vezist Španije, najboljši asistent, da sta dva ali trije najboljši španski klubi zainteresirani zanj. Ni slučajno."

"Nogomet piše čudne zgodbe"

Vijoličasti bodo proti jugu Španije poleteli že v ponedeljek. To samo priča o tekmovalnih ambicijah, o katerih je Zahović pred kratkim dejal, da presegajo zgolj turistični obisk slikovite Andaluzije. Kapital dveh golov prav tako ni zanemarljiv.

"Kako se bo postavil Maribor? To je vprašanje za trenerja. Kolikor pa ga jaz poznam, se bo postavil zelo podobno kot v Mariboru in skušal izkoristiti tiste priložnosti. Sicer imamo mi dovolj kvalitete, a ker pač smo v enem področju, bazi, ki ni enaka španski, potrebujemo del sreče. V nogometu – videli smo v Ligi prvakov – zgrešiš 'penal', na drugi strani dobiš rdeči karton in imaš igralca manj. Zakaj mi ne bi imeli te sreče? Nogomet piše čudne zgodbe," je še dodal prvi kadrovnik vijoličastih.

"Da odhajamo že v ponedeljek? Niste menda presenečeni? V Mariboru mi planiramo vse kar nekaj časa vnaprej. To je zelo pomembno, da ima ekipa 'support'. Potem se vse odraža na igrišču. To ni bilo odločeno včeraj, ampak takoj, ko smo izvlekli Sevillo v bobnu. Za to delamo. Pot bo po tem rezultatu še bolj zanimiva, ker enostavno v nas je upanje. V nas je upanje in mislim, da smo pokazali in dokazali, da ni zastonj. Zdaj pa – nogomet ... Bomo videli. Sevilla kot Sevilla ima po mojih podatkih zdaj kar težave s publiko. Predsedniške težave? Ne, predsedniških ne, ker ni predsednika. Ima težave z atmosfero tudi zaradi zelo dragih kart ne pričakujemo polnega stadiona. S tem sem že marsikaj povedal, na kakšen način lahko sprovociramo negativno energijo na njihovem stadionu. Potem pa, kadar je negativna energija, igralci delajo napake."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.