Šport > Nogomet
1886 ogledov

Zahovićev naslednik odločno zavrnil predlog Olimpije

Oliver Bogatinov Profimedia
V Mariboru nasprotujejo logiki večnega rivala o najbolj pošteni rešitvi glede usode Prve Lige.

Pri Olimpiji so se v luči negotove usode državnega prvenstva zavzeli za "primerno in pošteno" rešitev, ob tem pa Nogometno zvezo Slovenije (SZS) opomnili, da so bili prav Ljubljančani večji del sezone na prvem mestu ligaške lestvice.

Olimpija Ljubljana Kaj bo s Prvo Ligo? Šport Olimpija želi pravično rešitev, naslova se ne bi branila

"Naša želja je, da se prvenstvo konča na način, s katerim bi bili vsi klubi zadovoljni. Če to ne bo mogoče, je prav, da Nogometna zveza Slovenije sprejme odločitev, ki je najbolj primerna in poštena. Upoštevati je treba dejstvo, da je bila Olimpija največji del letošnje sezone prva," so sporočili iz vodilnega moštva.

V štajerski prestolnici takšni logiki oporekajo. Kot je v pogovoru za STA povedal novi športni direktor Oliver Bogatinov, se v Mariboru prej nagibajo k temu, da bi v primeru odpovedi prvenstva obveljali lanski rezultati

"Če bi predčasno končali sezono, ne vidim razloga, zakaj bi bila trenutna oziroma lestvica po 25. krogu bolj verodostojna in regularna, kot denimo po 12. krogu. Dvanajst tekem je razlike navzgor ali navzdol, v nobenem primeru pa s tem ne odigramo celega prvenstva, kar je edino regularno," je povedal Bogatinov.

"To lahko ponazorim z naslednjim stališčem. Če bo na primer obveljalo tolmačenje, kot se je omenjalo v Angliji, da bi v primeru, če se prvenstvo ne odigra do konca, šteli rezultati prejšnje sezone, bi sprejeli takšen scenarij, saj nam je zdravje najbolj pomembno," je dodal športni direktor Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.