Šport > Nogomet
165 ogledov

Zakaj je nogometna tekma lahko odličen zmenek?

par žoga nogomet Profimedia
Za zmenek po njegovem ali njenem okusu. Kdo pa pravi, da dekleta ne marajo nogometa?

V mrzlični naglici današnjega sveta so lahko zmenki precej naporna reč, še težje pa je, če nimate prave ideje, kam "na lepše" odpeljati vašo vašo najnovejšo simpatijo oziroma partnerja ali partnerko. Če ste v dilemi, kako preživeti vaš naslednji zmenek, je obisk nogometne tekme idealna priložnost za vas, da si popestrite svoj vsakdan.

Po podatkih iz leta 2018 si večina ljudi na sončni strani Alp za prvi zmenek najraje dobi na pijači, a tovrstno zmenkovanje je že dodobra prežvečeno, predvsem pa neizvirno in dolgočasno. To velja še zlasti za pare, ki so v zvezi že dlje časa in si od zmenka obetajo več, kot je poigravanje s slamico ali ogled podpovprečnega filma v lokalnem kinu. 

Pozabi na kino, pelji me na nogometno tekmo! 

Si predstavljate, da se tudi takšne reči pletejo po glavi dekleta, v katerega ste se pravkar zagledali? Ali dekleta, s katerim ste v zvezi že več let, vendar vam doslej še ni padlo na pamet, da bi jo odpeljali na tekmo?

Narava zveze niti ni pomembna, pomembno je le, da bo obisk športno obarvane prireditve za vas zadetek v polno.

žoga slovenija nogomet | Avtor: Profimedia Profimedia
Pobudniki za obisk nogometnih tekem so praviloma moški, kar pa ne pomeni, da tudi dekleta ne modrejo presenetiti in z vstopnicami razveseliti svojo simpatijo. Če vzamemo za primer nogomet, bo reprezentančna tekma najboljša izbira, razen če si seveda delita strast do katerega klubskega kolektiva. 

Reprezentačna tekma ni samo nogomet, ampak je posebno doživetje, ki ga velja izkoristiti za skupne trenutke z ljubljeno osebo. Idealna priložnost se vam bo ponudila zelo kmalu, saj bo slovenska izbrana vrsta v Stožicah odigrala kar dve kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Četo Matjaža Keka najprej čaka obračun s Poljaki, tri dni kasneje pa se bodo pomerili še z Izraelci. 

EP 2020, kvalifikacije, stadion Stožice
Slovenija - Poljska (6. september)
Slovenija - Izrael (9. september)

Nenapisano pravilo pravi, da moški obožujejo šport. Če te bo povabil na nogometno tekmo, si verjetno želi dekle, s katerim bo lahko aktivno preživljal svoj prosti čas. Predvsem te bo želel bolje spoznati in ugotoviti, ali vaju družijo podobni interesi, obenem pa mu bo športno obarvani večer razkril tudi marsikatero skrivnost.

Denimo to, ali si dekle njegovih sanj zna obuti superge in se ob pravi priložnosti preleviti v športno navdušenko? Ali se zna prepustiti športni evforiji? Je sproščena in pripravljena na nova doživetja, ali ima še pred vstopom na stadion kopico pripomb na temperaturo, gnečo ali nekaj čisto tretjega?

Ker so dekleta vajena zmenkov v lokalih, kinih in gledališčih, bo obisk nogometne tekme zanje dobrodošla popestritev. 

Toda fantje, pozor, tudi dekleta bodo na preži za informacijami, še posebej če boste v napetem trenutku tekme izgubili živce in se razodeli bolj, kot ste se sicer nameravali. Pod drobnogledom bodo navijaška kultura in temperament, pa tudi spodobnost zrelega čustvovanja.

Ne preklinjajte sodnika in ne privoščite grozodejstev igralcem nasprotne ekipe. Skoparite s kletvicami. Tudi če v resnici ne mislite nič slabega, bi  stem lahko poslali napačno sporočilo. Pokažite, da ste strastni, vendar ne pretiravajte. To je vendarle še vedno le najpomembnejša postranska stran na svetu, zato naj bo ona na prvem mestu.

Zakaj na tekmo slovenske reprezentance?

Nogomet združuje in to lahko izkoristite v svoj prid, pri tem pa ni pomembno, ali gre za vajin prvi zmenek ali morda 20. obletnico poroke. Če stiskata pesti za isto ekipo, bosta lahko uživala v skupnih trenutkih sreče, ob porazu pa bosta imela skupnega sovražnika, nad katerim bosta lahko znesla vajino razočaranje.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Za večji občutek povezanosti se lahko odeneta v barve vajinega moštva. Pred tekmo lahko skleneta stavo, kdo bo zmagal ali kakšen bo končni rezultat. Ob tem se ne pozabita dogovoriti, katero željo bo moral poraženec izpolniti zmagovalcu. Uporabite domišljijo, a ne bodite neokusni. 

Če boste pravilno odigrali svoje karte, boste ob zadetku morda celo dobili poljub, na katerega bi sicer morali čakati vse do konca zmenka. Ne bodite presenečeni, če bo nogometna tekma bolj romantična, kot ste si predstavljali.

Na tekmi se boste izognili morebitni neprijetni tišini, saj vam do dogajanje na igrišču služilo kot neusahljiv vir debate. Lahko skupaj udrihata po sodnikih ali razpravljata o tem, zakaj ima eno moštvo lepše drese od drugega. Samo nebo je meja.

Ne pozabite je podučiti, kaj je prepovedani položaj, čeprav boste verjetno presenečni, koliko deklet v resnici zelo dobro razume to morda celo najslavnejšo nogometno pravilo. 

Ker tekma traja samo uro in pol, si lahko po koncu še vedno privoščita pijačo, dogajanje na zelenici pa naj vam služi kot rezervna tema, če vam slučajno zmanjka besed.

Ne glede na to, ali je bil zmenek uspešen ali pa je zadnji sodniški pisk oznanil konec vajine skupne poti, vas bo nogometna tekma povezala in ustvarila spomin za celo življenje. Še zlasti za vse, ki reprezentančne evforije še niste doživeli v živo.

Naj bo vaš nogometni zmenek zadetek v polno!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice