Šport > Nogomet
8 ogledov

Zapravljivi PSG končno do prve zmage

psg paris st. germaine nene Reuters
Po dveh remijih z 2:2 si je trener Marseilla Didier Deschamps že pulil lase, po remiju 0:0 s St. Etiennom v tretjem kolu Ligue pa je gotovo dobil še nekaj novih sivih las. Medtem je do prve zmage letos prišel branilec naslova Lille, pa tudi zapravljivi Paris St. Germain.

Trenerju Marseilla Didierju Deschampu sive lase ne povzročajo le remiji, temveč tudi odhodi ključnih igralcev. Vezist Edourd Cisse je prekinil svojo pogodbo, da se bo lahko preselil k Auxerru. Drugi kreator njihove igre Lucho Gonzalez pa naj bi bil pred prestopom v Arsenal. S topničarji se je povezovalo tudi Mathieuja Valbueno, a Deschamps zatrjuje: "Arsenal ne bo dobil Mathieuja, zagotovo ne." Na drugi strani se St. Etiennu odhod lani najboljšega strelca Dimitrija Payeta v Lille ne pozna. Derbi kola sta ekipi v nedeljo zvečer odigrali 0:0.

Visokoleteči in zapravljivi Paris St. Germain, ki je od maja v katarskih rokah, je prvo zmago dosegel šele v tretjem kolu. Do treh točk so prišli z zmago 2:1 nad Valenciennesom, ki so jo dosegli z golom Neneja z bele točke. Najdražji nakup Javier Pastore je debitiral v drugem polčasu. Vprašanje je, ali bo zmaga le rešila službo trenerju Antoinu Kombouareju, saj se je v zadnjih dneh veliko govorilo o prihodu nekdanjega trenerja AC Milana in Chelseaja, Carla Ancelottija. "Tri točke, zmaga, to je bil vrhunski nogomet," je dejal Kombouare. "Napredujemo in za naprej nam kaže dobro." A štiri osvojene točke St. Germaina na treh tekmah pomenijo kar pet točk zaostanka za vodilnim moštvom Ligue 1. Montpellier je namreč zmagal še tretjič. Lani odlični Rennes so nadigrali s 4:0. Dva zadetka je dal Souleymane Camara.


Več je bilo pričakovati tudi od Lyona, ki ima po treh odigranih tekmah šele pet točk. Z drugim zaporednim remijem z 1:1 se to soboto vračajo iz Bresta. Z dna razpredelnice pa so se dvignili branilci naslova iz Lilla. Za zmago z 2:1 je za svoj novi klub zadel Benoit Pedretti.

Francoska Ligue 1, 3. kolo:

Bordeaux : Auxerre 1:1 (1:0)
Gouffran (23); Traore (66)

Brest : Lyon 1:1 (1:0)
Lesoimier (12); Gomis (69)
RK: Kone (61/Lyon)

Caen : Lille 1:2 (0:0)
NIvet (90/11-m); Pedretti (69), Debuchy (88)

Dijon : Lorient 2:0 (1:0)
Thil (3), Jovial (88)

Nice : Touluse 1:1 (1:0)
Mounier (31); Regattin (90)

Ajaccio : Evian 1:1 (1:0)
Sammaritano (7); Berigaud (75)

Montpellier : Rennes 4:0 (1:0)
Belhanda (31/11-m), Dernis (52), Camara (72, 86)

Nancy : Socheaux 1:2 (0:0)
Hadji (67); Peybernes (53), Privat (64)
RK: Carlao (64/Sochaux)

Paris St. Germain : Valenciennes 2:1 (1:1)
Gameiro (39), Nene (64/11-m); Gomis (45)

Marseille : St. Etienne 0:0
RK: Mignot (85/St. Etienne)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.