Šport > Nogomet
18 ogledov

Zaradi družine rekel ne Ligi prvakov

Joaquin Sanchez Žurnal24 main
Joaquin Sanchez, legenda španskega nogometa, pri svojih 30 letih zapušča Valencio, kjer je igral zadnjih pet sezon. "Imam 30 let, primerna starost, da še lahko uživam v nogometnih izzivih (nanašajoč se na Ligo prvakov, op. p.), toda družinske zadeve so imele največjo težo pri odločitvi, da se preselim v Malago."

Joaquin, lani ste ga slovenski ljubitelji nogometa lahko spoznali na tekmi na areni Petrol proti Celjanom, se je tako odrekel nastopu v Ligi prvakov, saj je lani tretjeuvrščeno Valencio zamenjal za 11. uvrščeno moštvo španskega državnega prvenstva. "To je bila težka odločitev, saj je za menoj odlična sezona. Z Valencio smo si priigrali neposredno vstopnico za Ligo prvakov, toda ko pride odločitev z 'domače zemlje' (Malaga je od Joaquinovega rojstnega kraja El Puerto de Santa María oddaljena 'le' 235 kilometrov, medtem ko Valencia 776, op. p.) šteje tudi družina."

"Odhajam z lepimi občutki. Valencio zapuščam, ko je ta med najboljšimi. Teh pet let je bilo lepih, pa tudi grdih, toda vedno sem se trudil ostati profesionalec," je še povedal Joaquin, ki mu je predsednik kluba Manuel Llorente ob slovesu na tiskovni konferenci podaril simbolično darilo, repliko stadiona Mestalle.

Nekdanji španski reprezentant, s katerim se je pred letom dni pogovarjal tudi Žurnal24, o novi pogodbi še ni spregovoril, toda eden izmed morebitnih razlogov, zakaj se je odločil za prestop v Malago, bi lahko bil tudi v denarju, saj je znano, da predsednik andaluzijskega nogometnega kluba šejk Abdullah Al Thani ne varčuje pri okrepitvah. Pred kratkim je v Malago prišel nizozemski zvezdnik Ruud van Nistelrooy. Ambicionzi projekt malega kluba pa vodi nekdanji trener Reala Manuel Pellegrini. Pa je Valencia za obnovitev Joaquinove pogodbe ponudila premalo denarja? "Pri morebitni obnovitvi pogodbe z Valencio ni bilo vprašanje denar. To je bila moja osebna odločitev in mislim, da je to najbolje zame," je ob slovesu iz Valencie razložil 29-letnik, ki bo čez slab mesec praznoval 30. rojstni dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.