Šport > Nogomet
291 ogledov

Zaradi epidemije je klub moral izprazniti rezervoarje piva

Schalke navijači Veltins Arena EPA
Še ena slaba stran koronavirusa.

Popolna zaustavitev javnega življenje in nogometa zaradi pandemije koronavirusne bolezni ima tudi velik vliv na zmanjšano porabo v Nemčiji najbolj priljubljene pijače, piva. Prvoligaš iz Gelsenkirchna, Schalke, je vrnil v pivovarno v Grevensteinu 8000 litrov piva, ki je ostalo v rezervoarjih gostinskih lokalov na stadionu.

Gre za pivo, namenjeno ljubiteljem nogometa med ogledi tekem njihovega kluba. Zaradi pandemije že vse od srede marca nemški nogomet stoji. Tudi, ko se bo znova vrnil, pa bodo tekme še nekaj časa potekale pred praznimi tribunami in brez gledalcev na in pred stadioni, zaradi prepovedi množičnih zbiranj, kar pomeni, da bo tudi gostinska dejavnost na stadionu še močno okrnjena.

"Ja, to pivo bomo prečrpali in odpeljali nazaj v pivovarno," je za nemški tabloid Bild dejal Ludger Hoppelshäuser, ki je odgovoren za dobavo piva na stadionu Schalke 04, ne da bi razkril, kaj se bo zgodilo z zlato pijačo iz ječmenovega slada.

Osem tisoč litrov piva je ostalo v sodih in rezervoarjih po zadnji tekmi lige v Gelsenkirchnu pred prekinitvijo tekmovanja, v kateri je 7. marca ekipa Schalke 04 igrala s Hoffenheimom (1:1).

Schalke navijači Veltins Arena | Avtor: EPA EPA

Obenem so šefi pivovarne zagotovili, da jih bodo takoj, ko se bodo navijači vrnili na stadione, čakala nova dostava piva. "Navijači Schalkeja so lahko prepričani, da, ko bodo spet prišli na stadion, jih bodo čakali sodi do vrha napolnjeni s svežim pivom," je dodal Hoppelshäuser.

Gre sicer za pivovarno Veltins, ki je dala stadionu Gelsenkirchna, enemu najsodobnejših v Nemčiji, tudi ime, torej Veltins Arena. V rezervoarjih na stadionu je sicer prostora za kar 52.000 litrov piva. Na stadionu je pivo shranjeno v dveh 16.000-litrskih rezervoarjih in dveh rezervoarjih s prostornino 12.000 in 8000 litrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.