Šport > Nogomet
134 ogledov

Zaradi Jana Oblaka ob službo

Branko Brane oblak Dolgi most tenis intervju Euro 2012 evropsko prvenstvo EP Anže Petkovšek Branko Oblak ni oboževalec Srečka Katanca.
Nekdanji slovenski selektor Branko Oblak je v pogovoru s hrvaškim medijem obujal spomine na čas, ko ga je Jan Oblak stal službe pri ljubljanski Olimpiji.

Uspehi slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki se je z Atlético Madridom uvrstil v finale Lige prvakov, odmevajo tudi po državah rajnke Jugoslavije. 

Sodelovanja s trenutno najbolj obleganim vratarjem na svetu se spominja tudi nekdanji trener Olimpije Brane Oblak, ki je zaradi prevelikega zaupanja v takrat 16-letnega čuvaja mreže ostal brez trenerskega stolčka.

''Uvrstil sem ga v ekipo, ko je bil star 16 let. Izgubili smo derbi proti Mariboru in predsednik me je razrešil, ker sem v začetno postavo vključil otroka. Že takrat sem vedel, da bo Jan odličen vratar. Leto kasneje, ko ga je Olimpija za 1,8 milijona evrov prodala Benfici, je dokazal, da sem imel prav,'' je za Vecernji.hr povedal nekdanji vezist Bayerna in Schalkeja.

Oblak je razkril, zakaj je Jan po njegovem mnenju tako uspešen, pa čeprav je star šele 23 let. ''On je tip človeka, ki pride prvi na trening in zadnji odide. Tipičen Slovenec, ki je tiho in dela. Pred njim je velika kariera, že zdaj sodi med najboljše vratarje na svetu. Mislim, da nikoli ne bo na ravni Neuerja, ki je nedvomno najboljši vratar,'' je dodala legenda slovenskega nogometa in se dotaknila nogometne filozofije, s katero je Diego Simeone spisal uspešno zgodbo manj prepoznavnega madridskega kluba.

''Simeone kot trener? Najprej bi rekel, da je bedak, ker se sramotno vede na igrišču. Verjemite mi, da v gosposkem klubu, kakršen je Bayern, Simeone nikoli ne bi mogel biti trener. S tako obrambno igro ne bi mogel igrati na Allianz Areni, saj navijači Bayerna zahtevajo napadalen nogomet. To najbolje opisuje situacija, ki se mi je pripetila kot nogometašu Bayerna. Pred gostovanjem Herthe sem trenerju rekel, 'nevarni so, morda bi lahko odigrali bolj obrambno.' On mi je odvrnil, 'si nor, s takšno igro bomo navijače pregnali s tribun','' je povedal Oblak in za izpad bavarskega velikana obtožil trenerja, ki se po koncu sezone seli k Manchester Cityju.

''Pep je kriv za izpad. Maščevalo se mu je, ker nenehno menja in nima ustaljene enajsterice,'' je sklenil Oblak.

Komentarjev 1
  • blueone 17:58 06.maj 2016.

    Dragi Oblak, Jan ima še kar nekaj časa, da preseže Neuerja, pustimo času čas, upam, da mu to tudi uspe, ker je fantastičen pri teh letih.