Šport > Nogomet
14 ogledov

Zaradi nemirov končali kariero

Egipt nemiri EPA
Trije egiptovski reprezentanti, Mohamed Abutrika, Mohamed Barakat in Emad Moteab, so se po nemirih v Port Saidu, ko je v nemirih na stadionu umrlo 79 ljudi, odločili končati kariero. Premier pa je kar razpustil nogometno zvezo.

Trije egiptovski nogometni reprezentanti in člani kluba Al Ahli so po tragičnih dogodkih v Port Saidu, ko je v sredo po tekmi med kluboma Al Ahli in Al Masri prišlo do neredov, v katerih je umrlo 79 ljudi, več sto pa je ranjenih, sporočili, da nikoli več ne bodo igrali nogometa.

Mohamed Abutrika in Mohamed Barakat, ki sta v reprezentančnem dresu za Egipt zbrala po več kot 70 nastopov, sta takoj po tragičnem dnevu izjavila, da nikoli več ne bosta igrala nogometa. Medtem pa je Emad Moteab izjavil, da ne bo igral nogometa, dokler ne bodo svojci žrtev izgredov dobili zadoščenja.

Tudi trener Al Ahlija, sicer najuspešnejšega egiptovskega kluba v zgodovini, Portugalec Manuel Jose je domnevno že zaprosil klubsko vodstvo, naj razdre pogodbo in mu dovoli, da se vrne v domovino. Odstopila sta tudi predsednik in trener Al Masrija, Kamel Abu Ali in Hosam Hasan.

Premier razpustil zvezo

Egiptovska nogometna zveza je za nedoločen čas odpovedala vse tekme, nato pa je egiptovski premier Kamal el Ganzuri razpustil zvezo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.