Šport > Nogomet
15 ogledov

Zaslužen za uspeh Manchester Cityja

roberto mancini galatasaray EPA
Nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini je prepričan, da so dobre predstave sinjemodrih, ki se v letošnji sezoni potegujejo za štiri lovorike, plod njegovega dobrega dela.

Italijanski strateg Roberto Mancini se je po koncu lanske sezone moral posloviti z mesta trenerja Manchester Cityja, čeprav je z zmago v FA pokalu (2011) in Premier League (2011/2012) meščanom prinesel prvi lovoriki po skoraj desetletnem sušnem obdobju.

Trener Galatasaraya je v intevjuju za BBC spregovoril o svoji nekdanji ekipi in krizi Manchester Uniteda. ''Chelsea se je spremenil in pripeljal nove igrace. Manchester City je kupil štiri, pet igralcev. Po toliko letih je napočil čas, da Manchester United osveži svojo ekipo,'' je na trenerja rdečih vragov Davida Moyesa apeliral Mancini.

''Zadevajo igralci, ki sem jih kupil jaz''

Nogometaši Cityja so v letošnji sezoni v igri za štiri lovorike. Včeraj so se uvrstili v finale ligaškega pokala, trenutno pa zasedajo drugo mesto na premierligaški lestvici, kjer imajo točko zaostanka za vodilnim Arsenalom. Za nameček so še vedno med ''živimi'' tudi v FA pokalu in Ligi prvakov.

Mancini je prepričan, da je delno zaslužen za dobre rezultate angleškega prvoligaša. ''Zadevajo tisti igralci, ki sem jih kupil jaz: Sergio Agüero, Edin Džeko, Yaya Touré in David Silva. Mislim, da Manuel Pellegrini zelo dobro opravlja svoje delo, a kar se v tem trenutku dogaja v Manchester Cityju, smo počeli že pred tremi leti,'' je še dodal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.