Šport > Nogomet
787 ogledov

Zaslužijo 370 milijonov, a o zmanjšanju plače ne želijo slišati

Anderlecht PSG epa
Pri pariškem velikanu vre.

Številni posamezniki in ekipe so v času epidemije koronavirusa, ko zelenice samevajo, pristali na znižanje plač, a med te se ne uvrščajo zvezdniki enega izmed najbogatejših klubov na svetu. Pri PSG so namreč nogometaši prekinili pogajanja z vodstvom kluba o tej temi.

V imenu igralcev sta skupni jezik s športnim direktorjem Leonardom iskala kapetan Thiago Silva in njegov namestnik Marquinhos, vendar trojica Brazilcev ni prišla do dogovora, saj nogometaš ne želijo niti slišati o zmanjšanju plač. Super bogati katarski lastniki so sicer izračunali, da jih bo kriza stala okoli 300 milijonov evrov, vsota, ki se pozna tudi pri tako premožnem klubu.

Uprava kluba je sicer predlagala, da bi nogometaši, ki zaslužijo več kot 100 tisoč evrov na mesec, prejeli 50 odstotkov plače, za 40 odstotkov manjši prihodek bi imeli tisti, ki imajo mesečno plačo med 50 in 100 tisočaki, 30 odstotkov manjšo plačo bi dobili igralci s plačami od 20 do 50 tisoč, 20 pa nogometaši s plačo med 10.000 in 20.000 evrov. Igralci pod mejo desetih tisočakov, bi ohranili celotno mesečno plačo.

Cesc Fàbregas Fabregas samoizolacija Dobra dela Šport Zvezdnik zamrznil plačo in plačuje zaposlenim v klubu

Skupno igralski kader na leto prejme 371 milijonov evrov. Ob predlogu uprave bi Neymar, ki zasluži 3 milijone evrov na mesec, tako moral 30 dni preživet z 'borih' 1,5 milijona evrov.

Po prekinitvi pogajanj je predsednik kluba Nasser al-Khelaïfi vse skupaj obelodanil in pozval igralce k sodelovanju: "Od njih pričakujem, da v teh časih priskočijo na pomoč svojemu klubu in prepričan sem, da bomo kmalu prišli do rešitve."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.