Šport > Nogomet
33 ogledov

Zaslužil 76.000 evrov na teden, zdaj le 14

Jermain Defoe in Adam Johnson Žurnal24 main
Nekdanji angleški reprezentant Adam Johnson si bo moral v zaporu izbrati nov posel. Na teden bo zaslužil okoli 14 evrov.

Adama Johnsona so pred kratkim obsodili na šestletno zaporno kazen zaradi spolnosti z mladoletnico, v zaporu pa si bo moral nekdanji član Sunderlanda izbrati posel. Na voljo ima čiščenje tal v jetniških celicah ali pa delo čistilca v pralnici perila.

Za svoje delo bo zaslužil okoli 14 evrov tedensko, ob pogodbi s Sunderlandom je sicer prejemal plačo 'težko' 76.000 evrov na teden. A zaradi odločitve sodišča je premierligaš že razdrl pogodbo, angleška nogometna zveza pa je izbrisala vse nastope, ki jih je zbral v dresu Anglije.

Grozi mu nevarnost napada

A te težave so lahko le mala malica s tem, kaj ga kot seksualnega prestopnika čaka v zaporu. Nekateri zaporniki že opozarjajo, da je nekdaj priljubljeni nogometaš, ki ga že zdaj budno nadzirajo, da ne bi storil samomor, v resni nevarnosti.

Tako se je že javil 45-letni Charles, ki je v zaporu zaradi umora. Ta je že bil priča, kako so sojetniki obračunali s spolnim prestopnikom. "Pod tušem so držali na tleh in ga porezali po bradavicah, obrazu, eden od fantov pa mu je nato rezilo porinil v zadnjično odprtino. Moj prijatelj je bil zadolžen za čiščenje prostora, vzelo mu je eno uro, da je počistil tuš in zidove. Največja napaka bi bila, če bi ostal na oddelku za seksualne prestopnike dlje, kot je potrebno. Ni se dotaknil otroka, ali desetletnika, a dlje kot bo ostal skupaj s takšno sodrgo, bolj sumničavi bodo do njega ostali zaporniki," je dejal Charles.

"Moral bo oditi na normalni odelek, se pogovoriti z nekaj obrazi, jim pokazati papirje in nato živeti s tem. Le samemu sebi lahko pripiše trenutni položaj, vsekakor to ne bo pravo mesto, da bi uveljavljal svoj milijonarski status. Najboljše zanj bi bilo, da bi postal stara novica, ko bi na oddelek prišla res prava pošast," je še dejal zapornik.

Johnson bo najverjetneje premeščen v strogo varovani zapor Frankland, kjer se na primer že nahajata zloglasna morilca Ian Huntley in Levi Bellfield.

Komentarjev 1
  • Nevidni Človek 07:23 29.marec 2016.

    Blazno dober prevod, brez sklonov in znanja slovenščine.... spakedranščina. Fuj!!!