Šport > Nogomet
6535 ogledov

Zato sta odšla Ronaldo in Zidane

zidane ronaldo Epa
Nekdanji predsednik madridskega Reala je spregovoril o okoliščinah, ki so iz kluba pregnale Cristiana Ronalda in Zinedina Zidana.

Real Madrid je lansko sezono na evropskih zelenicah sklenil z zgodovinsko tretjo zaporedno zmago v ligi prvakov (četrto v zadnjih petih letih), kmalu zatem pa doživel dva velika pretresa. 

Le pet dni veliki zmagi nad Liverpoolom je svojo odpoved vodstvu kluba posredoval trener Zinedine Zidane, kmalu zatem pa je odjeknila še novica o 117-milijonskem prestopu Cristiana Ronalda, ki se je po devetih letih od Reala preselil k Juventusu.

Nekdanji predsednik kluba Ramon Calderón je prodajo Ronalda označil za "zgodovinsko napako", prav najodmevnejša selitev lanskega prestopnega roka pa naj bi botrovala tudi odločitvi francoskega stratega.

"Cristiano je po zmagi v ligi prvakov zaprosil za povišico, vendar mu jo je Florentino Pérez odrekel. Cristiana je to razjezilo, saj je slišal, da je Madrid pripravljen plačati ogromno denarja za Neymarja. Florentino mu je dejal, naj prinese ček za 100 milijonov evrov in dovolil mu bo oditi. To se je tudi zgodilo," je okoliščine opisal Calderón.

cristiano ronaldo Besni Madridčani Šport Oblakov šef degradiral Ronalda: "Ima samo tri naslove!"

"Florentino ni mogel sprejeti, da sem jaz pripeljal Ronalda. Ne zanikam, da je dober predsednik, vendar ne ceni dediščine, ki jo je podedoval. Enako se je zgodilo z Casillasom, Raúlom, Robbenom in Sneijderjem," je dodal nekdanji predsednik in se dotaknil nezavidljivega položaja, v katerem se je znašel novi trener Santiago Solari.

"Trudi se po najboljših močeh. Ni kriv za nastalo situacijo. Prevzel je ekipo po odpustu Julena Lopeteguija. Zidane je odšel, ker je vedel, kaj se bo zgodilo. Očitno je Zidane od Florentina zahteval nekaj, česar mu ni bil pripravljen dati. Ena izmed zahteva je bila, da Ronaldo nikoli ne zapusti kluba," je sklenil Calderón.

Ramon Calderon javnosti sporoča, da je on zaslužen za prestop Cristiana Ronalda. | Avtor: AFP AFP

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.