Šport > Nogomet
33 ogledov

Zavrč dobil derbi novincev

NK Zavrč Osebni arhiv
Nogometaši Luke Kopra so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (2:1). Obračun novincev v najmočnejši ligi je pripadel Zavrču, ki je s 4:3 (3:1) ugnal Krko.

Primorski derbi ekip dveh italijanskih trenerjev je pred skromnim številom gledalcev pripadel domačinom. Gosti iz Nove Gorice so tokrat razočarali, Koprčanom pa je bil za uspeh dovolj že soliden prvi polčas.

Koprčani vse postorili v prvem delu

Prvi nevaren poskus so gledalci videli že v 2. minuti, ko je domači branilec Perica Ivetić streljal z 18 metrov za las mimo vrat Alexa Cordaza. Isti igralec je v 19. minuti podal pred vrata gostov, kjer se je ob pravem trenutku ob pravem mestu znašel Matej Palčič in z bližine dosegel prvi gol za domače. Pet minut pozneje je po prostem strelu s 25 metrov Denis Halilović stresel prečko gostujočega gola. Pritisk domačih nogometašev se je nadaljeval in po kotu Ivice Guberca je Miroslav Čovilo s petih metrov žogo z glavo poslal v gostujočo mrežo za vodstvo 2:0. Gosti so izid znižali v 31. minuti, Massimo Coda je s pravim evrogolom z 22 metrov izvabil aplavz gledalcev.

Drugi del v znamenju izključitev

V drugem polčasu so gledalci videli nekakovostno tekmo, ki so jo bolj kot kaj drugega obeležile živčne prekinitve. Gledalci so videli dva rdeča kartona, glavni sodnik Dragoslav Perić pa je zaradi protestov na tribuno poslal tako glavnega trenerja Kopra Rudolfa Vanolija kot njegovega pomočnika Alena Ščulca. Edina omembe vredna akcija obeh ekip se je zgodila v 66. minuti, ko je Coda, praktično edini res razpoloženi gostujoči nogometaš, po strelu z 18 metrov žogo poslal le kakšen centimeter mimo vrat Igorja Nenezića.

Koprčani bodo v sedmem krogu državnega prvenstva v soboto, 24. avgusta, gostovali pri Domžalah, Goričani pa bodo isti dan na domačem stadionu gostili ljubljansko Olimpijo.

Zavrču obračun novincev v Prvi ligi

Novinca v prvoligaški druščini sta v prvem medsebojnem obračunu nove sezone pokazala zanimiv dvoboj, v katerem ni manjkalo golov, domačim pa bi skorajda uspelo priti do preobrata, saj so se po zaostanku z 1:4 povsem približali, nazadnje pa je zmaga pripadla gostom.

Začetek je pripadel gostom, ki so že v prvem pravem napadu povedli. Zadel je Dino Kresinger, potem ko so gostje izigrali obrambo domačih. Krka je po začetni premoči Zavrča vzpostavila ravnotežje, izenačila pa v 26. minuti. Pred tem je Miha Kokol v kazenskem prostoru zrušil Amerja Krciča, z bele točke pa je bil natančen Josip Marošević. A Zavrč je v drugi polovici prvega polčasa spet stopil na plin in najprej po hitrem prodoru Jureta Matjašiča spet povedel že tri minute pozneje, že v sodnikovem dodatku prvega dela pa je bil isti igralec po podaji Josipa Golubarja na pravem mestu pred vrati in je poskrbel za 3:1.

Krka blizu epskega povratka

Komaj so nogometaši spet dobro stopili na igrišče, je bilo v drugem polčasu že 4:1 za goste. Miha Kokol je v 48. minuti z volejem premagal vratarja Luko Bešeniča in zdelo se je, da je tekma odločena. Toda Krka je strnila svoje vrste, predvsem pa so imeli domači tokrat izjemno razpoloženega Maroševića. Gostje so, zadovoljni z visokim vodstvom, omilili pritisk v napadu, Krka pa je prek Maroševića v 12 minutah znižala, najprej po gneči pred vrati v 59. minuti, za 3:4 pa je zadel še v 71. po podaji Krcića. A čeprav so domači nogometaši do konca tekme imeli premoč in kazali željo po izenačenju, je nazadnje le ostalo pri tesni zmagi Zavrča.

Nogometaši novomeške Krke bodo v sedmem krogu državnega prvenstva v soboto, 24. avgusta, gostovali na celjski Areni Petrol, ekipa Zavrča pa bo isti dan doma gostila velenjski Rudar.

Prva liga TS, 6. kolo:

Maribor : Celje 5:1 (3:0)
Tavares (4, 5), Mertelj (24), Bohar (48), Mendy (69); Čadikovski (57)

Krka : Zavrč 3:4 (1:3)
Marošević (27/11m, 60, 72); Kresinger (4), Matjašič (30, 45), Kokol (48)

Koper : Gorica 2:1 (2:1)
Palčič (19), Čovilo (26); Coda (31)

Rudar Velenje : Domžale 3:1 (1:0)
Eterović (2, 72/11m), Skubiv (47/ag); Vuk (57)

Nedelja ob 20.30:
Olimpija - Triglav

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.