Šport > Nogomet
17 ogledov

Zavrč zbira točke, petarda Olimpije

Olimpija Ljubljana Žilina Evropska liga kvalifikacije Đurković Djurković Anže Petkovšek
Nogometaši Olimpije so v tretjem krogu Prve lige s 5:0 (3:0) premagali Krko. Zavrč je na gostovanju premagal Triglav z 2:1 (1:0) in se na lestvici prebil na drugo mesto.

Zeleno-beli so tokrat na domačem stadionu gostili novinca v prvoligaški druščini, novomeško Krko, ki je v uvodnih dveh krogih tako kot Olimpija zbrala eno točko. V taboru Olimpije so pred tekmo poudarjali, da je danes zmaga pred domačimi navijači nujna.

Olimpija povedla v sedmi minuti

V uvodnih minutah tekme je bila Krka enakovreden nasprotnik, nakar je pobudo prevzela Olimpija, ki je prvi zadetek dosegla že v 7. minuti. Po udarcu iz kota je Nik Omladič lepo podal naravnost na glavo Antonia Delamee Mlinarja, ki je premagal vratarja gostov Matka Obradoviča. Krkaši so si v 16. minuti priigrali lepo priložnost, ko je s kakšnih 35 metrov pravo bombo sprožil Josip Marošević, a je domači vratar Aleksander Šeliga njegov strel obranil.

Omladič in Trifković povišala vodstvo

To zmajev ni zmedlo, saj so stopnjevali ritem in že v 19. minuti vodstvo povišali na 2:0, ko je bil uspešen Omladič, ki je zadel z lepim strelom z dobrih 20 metrov, ob katerem je bil Obradovič brez moči. A to še ni bilo vse, kar so pokazali Ljubljančani v prvem delu igre, saj je v 37. minuti na 3:0 vodstvo domačih povišal Damjan Trifković, ko je po lepi podaji iz kota visoko skočil in žogo z glavo od vratnice poslal v gol.

Đurković otvoril drugi del

V drugem delu se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Ljubljančani so imeli pobudo, razigran je bil Omladič, gosti pa so priložnosti iskali predvsem iz protinapadov. Že v 56. minuti so zmaji povišali vodstvo na 4:0. Enis Đurković je izkoristil napako Krkine obrambe in iz kazenskega prostora lepo zadel ob levi vratnici Obradoviča ter dosegel prvi prvenstveni gol v dresu Olimpije.

Šporar dopolnil ''petardo''

Ritem igre je v drugem delu nekoliko padel, v 74. minuti je najprej s strelom v okvir vrat poizkusil Andraž Šporar, a se je vratar Obradovič izkazal z izvrstno obrambo.

Le malo za tem se je Šporar sam znašel pred kazenskim prostorom in od vratnice poslal žogo za hrbet Obradoviča za vodstvo zmajev s 5:0. Gosti so sicer skušali priti vsaj do častnega zadetka, a je bila tokrat obramba Olimpije dovolj zbrana.

Zavrč prijetno presenetil

Novi prvoligaši iz Zavrča so po treh krogih najprijetnejše presenečenje začetka državnega prvenstva. Potem ko so v prvem krogu nesrečno izgubili proti Mariboru, v drugem doma premagali Celje, so v Kranju zabeležili še prvo prvoligaško zmago v gosteh. In to povsem zasluženo. V Kranj se niso prišli braniti, kljub veliki vročini so pokazali všečno predstavo, tako da so lahko njihovi zvesti navijači gorenjsko prestolnico zapustili zadovoljni.

Novinci v Kranj niso prišli na obisk

Gosti so bili že v prvem polčasu nevarnejši. Več so poskušali s streli in imeli več priložnosti. Eno izmed njih so izkoristili v 35. minuti, ko je Nikola Šafarić izvedel prosti strel, žoga je v kazenskem prostoru preletela vse domače branilce in pristala na glavi kapetana Zavrča Sandija Čeha, ki jo je poslal v mrežo. Štajerci bi prednost lahko povečali že nekaj minut pozneje, ko Doris Kelenc ni izkoristil velike napake Edvina Zolića, veselje mu je preprečil vratar Žan Pelko.

Domači nemočni po izključitvi Klemenčiča

Novi prvoligaši so bili v drugem polčasu še nevarnejši, kar je najbrž tudi posledica rdečega kartona Tilena Klemenčiča, ki je moral zaradi grobega prekrška (kljub temu, da je že imel rumen karton, je dobil neposrednega rdečega) v slačilnico že v 59. minuti. Pred tem so Kranjčani drugi polčas začeli spodbudno, Mustafa Nukić se je nekajkrat znašel v ugodnem položaju, toda mreže ni zatresel.

Potem ko so ostali brez Klemenčića, pa so domači spet prepustili pobudo gostom, ti so si priigrali številne priložnosti (Kelenc, Josip Golubar..), rezervist Josip Fuček pa je s strelom iz obrata tudi povišal izid na 2:0. Golubar je nato zadel še vratnico in videti je bilo, da je zmagovalec znan.

Kanček upanja za domače

A Kranjčani se niso predali, v 86. minuti je Nukić z golom še vlil nekaj upanja. V sodnikovem podaljšku je Ajdin Redžić celo še enkrat zatresel mrežo Zavrča, toda sodnik je že pred tem prekinil igro, saj so Kranjčani igrali z roko. Tako je Triglav še drugič letos izgubil na domačem igrišču in je s točko pri repu prvenstvene razpredelnice, Zavrč pa se je prebil kar na drugo mesto.

Prva liga TS, 3. kolo:

Triglav : Zavrč 1:2 (0:1)
Nuić (88); Čeh (34), Fuček (74)

Olimpija : Krka 5:0 (3:0)
Delamea Mlinar (6), Omladič (19), Trifković (36), Đurković (56), Šporar (74)

Maribor : Koper 6:1 (2:0)
Mendy (3), Bohar (40), Črnic (47, 56), Ibraimi (73/11m, 87); Guberac (76)


Gorica : Domžale 1:2 (0:0)
N'diaye (91); Banović (88), Pihler (93)

Celje : Rudar Velenje 0:1 (0:0)
Eterović (55)

 
Komentarjev 1
  • vico 08:31 29.julij 2013.

    upam da je to zacetek uspehovbravo olimpijaaaaaaaaaaaaaaaa