Šport > Nogomet
1037 ogledov

Zdravko Mamić kmalu na čelu bosanskega prvoligaša

Zdravko Mamić Epa
Po pisanju bosanskih medijev naj bi bil Zdravko Mamić, begunec pred hrvaškim pravosodjem, tik pred vstopom v NK Široki Brijeg.

Bosanski mediji poročajo, da naj bi Zdravko Mamić v letu 2019 Dinamo Zagreb zamenjal za NK Široki Brijeg.

Mamić se trenutno nahaj v Međugorju, kamor je pobegnil, potem ko ga je hrvaško pravosodje nepravnomočno obsodilo na šest in pol let zapora zaradi kraje denarja iz Dinama Zagreb in utaje davkov.

Policija Pranje denarja Šport V Sloveniji hišne preiskave zaradi Mamićevih poslov

Nekdanji prvi mož zagrebških Modrih se tako že nekaj časa nahaj v Bosni in Hercegovini, kjer pa kot kaže ima zadosti mirovanja in se je lotil akcije.

Portal Sirokibrijeg.info navaja, da naj bi iz zanesljivega vira blizu Mamića izvedeli, da obsojeni kriminalec leta 2019 prevzema vlogo svetovalca v klubu NK Široki Brijeg.

"Številni klubi s področja Hercegovine bi si želeli, da jih prevzame Zdravko Mamić, ker poznajo njegove sposobnosti ter tudi dejstvo da ima denar za okrepitev njihovega kluba," pišejo pri Sirokibrijeg.info.

"A zakaj je Mamić izbral prav Široki? Gre za klub s 70-letno tradicijo ter dobro razvito infrastrukturo, ne smemo pa zanemariti niti dejstva, da je klop Širokog pred kratkim prevzela legenda Dinama, Goce Sedloski, ki je v odličnih odnosih z Mamićem," navaja Sirokibrijeg.info.

"Znano je, da ima Široki skoraj vse - razen denarja. Tu pa bi lahko vskočil prav Mamić," so zaključili pri Sirokibrijeg.info.

Toda kot kaže vsi le niso zadovoljni nad idejo o sodelovanju Širokog Brijega in Mamića. Z njegovim prihodom bi se zagotovo zamenjal igralski kader, medtem ko so navijači že napadli klub, ker ta dovoljuje, da se Mamić vključuje v njihovo delo.

"S časom se bodo pomirili tudi navijači, ko bodo spoznali, da Mamić v klub prinaša lovorike, kot je bil primer z Dinamom, ki danes več kot uspešno igra v Evropski ligi. Dinamo je verjetno zahvaljujoč prav Mamiću danes najbolje organiziran klub na področju nekdanje Jugoslavije," je za Radiosarajevo.ba izjavil vir iz NK Široki Brijeg.

NK Široki Brijeg informacije povezane z Zdravkom Mamićem ni še nikjer uradno potrdil, je pa objavil, da bo v novembru odigral prijateljsko tekmo prav z Dinamom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.