Šport > Nogomet
6 ogledov

Zdrs Cityja, Chelsea na vrhu

Marten de Roon Manchester City Middlesbrough EPA
Sobotni spored v angleškem prvenstvu sta zaznamovala remi Manchester Cityja proti Middlesbroughju (1:1) in visoka zmaga Chelseaja nad Evertonom (5:0).

Manchester City je bil proti Middlesbroughju velik favorit in v prvem polčasu si je ustvaril veliko priložnosti, prednjačil je Sergio Agüero. V 43. minuti je Argentinec po podaji Kevina de Bruyneja le zadel, nato pa v drugem polčasu zapravil še dve zaključni žogi za zmago. 

Kazen za zapravljeno je prišla v 91. minuti: po visokem predložku je do strela z glavo prišel Marten de Roon in matiral nemočnega Claudia Brava za veliko točko. 

Man City je po spodrsljaju vrh lestvice prepustil Chelseaju, v nedeljo pa lahko varovance Pepa Guardiole prehitita še Arsenal in Liverpool.

Petarda na Bridgu

Chelsea je imel priložnost, da se proti oslabljenemu Evertonu prebije na vrh in Londončanom je to zanesljivo uspelo (5:0), slavili so še petič zapored.

Prvi je v 19. minuti zadel Eden Hazard z močnim strelom z roba kazenskega prostora, le nekaj sekund zatem je po domiselni akciji na 2:0 povišal Marcos Alonso. Ob koncu prvega polčasa je iz bližine zadel še Diego Costa in tekma je bila odločena.

V nadaljevanju je Hazard po lepem samostojnem prodoru zadel še drugič, končni izid pa je v 50. minuti postavil španski napadalec Pedro.

Premier League, 11. kolo:

Manchester City - Middlesbrough 1:1 (1:0)
Agüero 43.; De Roon 91.

Chelsea - Everton 5:0 (3:0)
Hazard 19., 56., Alonso 20., Costa 42., Pedro 65.

Bournemouth - Sunderland 1:2 (1:1)
Gosling 11.; Anichebe 33., Defoe 74./11m
RK: Pienaar (Sunderland) 59.

Burnley - Crystal Palace 3:2 (2:0)
Vokes 2., Gudmundsson 14., Barnes 94.; Wickham 60., Benteke 81./11m

West Ham United - Stoke City 1:1 (0:0)
Antonio 65.; Krkić 75.

Nedelja:
Arsenal - Tottenham
Hull City - Southampton
Liverpool - Watford
Swansea City - Manchester United
Leicester City - West Brom

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.