Šport > Nogomet
21548 ogledov

Zgodovinski obračun: Sodniki suspendirani, tekmo so podaljšali za 42 minut

nogometna tekma youtube
Igrali so še tretji polčas.

V bolivijski ligi so bili ljubitelji nogometa priča 'zgodovinskemu' dvoboju, saj sta moštvi Atletico Palmaflor in Blooming odigrali tekmo, ki je trajala več kot 130 minut. Sodniški dodatek drugega polčasa je bil dolg namreč kar 42 minut. 

Atletico Palmaflor je sicer v 82. minuti povedel z 2:0, oba zadetka sta bila dosežena z enajstmetrovke, prvi že v prvem polčasu. Nsto pa se je na povsem razmočeni zelenici vse izjemno zapletlo. Blooming je dosegel gol priključka, delilci pravice pa so s pomočjo VAR-a kar 17 minut ugotavljali, če je pri zadetku šlo za prepovedani položaj. Na koncu je bil gol Gastona Rodrigueza Maese le priznan.

Zaradi dolgotrajnega pregledovanja posnetkov se je pričakoval precejšen sodniški dodatek, a so vpleteni vseeno bili presenečeni, ko so sodniki pokazali, da se bo igralo še 30 minut. A tudi to se je izkazalo, da ni bilo dovolj.

Glavni delilec pravice Julio Fernando Gutierrez je namreč v 'dodanem času' pokazal dva rdeča kartona igralcem Bloominga, za potrditev prvega je znova porabil nekaj časa pred ekranom sistema VAR.

Blooming je kasneje vseeno izenačil, a tudi to ni zadoščalo za točko. V 128. minuti je namreč Jonathan Canete z glavo zadel za končnih 3:2.

Po tekmi so bili s sojenjem nezadovoljni pri obeh klubih. "Zadovoljni smo z zmago, čeprav smo bili priča sumljivemu sojenju. Sodniki so pretiravali z dolžino dodatka," je dejal prvi mož Atletica Evo Morales, pri poražencih pa so sarkastično na socialnih omrežjih zapisali, da je zadnji sodnikov žvižg 'označil konec tretjega polčasa'.

Bolivijska nogometna zveza je že suspendirala Gutierreza, njegove pomočnike in sodnika, ki sta svoje delo opravljala v sobi za VAR.
 

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 08:28 19.marec 2023.

    Najboljš bi bilo ,da se posnetek še posreduje ustavnemu sodniku,da bo za ziher,pa četudi traja ure in ure