Šport > Nogomet
32 ogledov

Zgodovinski trenutek za nogomet

klubsko sp kashima atletico nacional viktor kassai EPA
V polfinalu klubskega svetovnega prvenstva na Japonskem se je pisala nogometna zgodovina.

Japonski prvak Kashima Antlers je v polfinalu klubskega SP v Osaki premagal južnoameriškega prvaka Atletico Nacional (3:0) in postal prvi finalist tekmovanja, na katerem se bosta za drugo finalno vstopnico pomerila América in Real Madrid.

klubsko sp kashima atletico nacional | Avtor: EPA EPA
Tekma Kashime in Atletica se bo zapisala v nogometne anale, saj je glavni sodnik Viktor Kassai prvič v zgodovini mednarodnega tekmovanja na belo točko pokazal po ''posvetovanju'' z moderno tehnologijo.

Pisala se je 30. minuta srečanja, ko je v kazenskem prostoru padel eden od japonskih nogometašev. Delivec pravice se je posvetoval s četrtim sodnikom in po ogledu videoposnetka pokazal na belo točko.

Z enajstih metrov je bil natančen Shoma Doi, v nadaljevanju pa sta se med strelce vpisala še Yasushi Endo in Yuma Suzuku. V tekmi za peto mesto azijski prvak Jeonbuk Hyundai iz Južne Koreje premagal Mamelodi Sundowns iz JAR s 4:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.