Šport > Nogomet
9 ogledov

Zidane za uvod postregel s petardo

real madrid gareth bale EPA
Real Madrid je na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Zinedina Zidana premagal Deportivo (5:0). Barcelona je bila doma boljša od Granade (4:0) in se znova zavihtela na vrh ligaške lestvice.

Novopečeni trener in naslednik Rafaela Beníteza si ne bi mogel želeti boljšega ligaškega uvoda, kot ga je zabeležil pred več kot 70.000 gledalci na domačem Santiago Bernabéuu.

Madridčane je v 15. minuti v vodstvo popeljal Karim Benzema, v nadaljevanju pa je bilo vse v znamenju Garetha Bala.

zinedine zidane  | Avtor: EPA EPA
Valižan je dosegel zadetke v 22., 49. in 63. minuti, z drugim golom pa se je v prvi minuti sodnikovega podaljška še enkrat izkazal francoski napadalec. Cristiano Ronaldo tokrat ni bil strelsko razpoložen, je pa zato prispeval dve podaji. 

Galaktiki imajo na svojem računu 40 točk, kar jih kljub tekmi več uvršča na tretje mesto lestvice.

Barça skočila nazaj na vrh

Aktualni prvak španske La Lige se je z zmago proti Granadi (4:0) znova zavihtel na vrh ligaške lestvice. Mož odločitve je bil prvi favorit na prihajajoči podelitvi Ballon d'Or Lionel Messi, ki je dosegel hat-trick. Argentinski napadalec je dva od skupno treh zadetkov na Camp Nouu zabil v prvem polčasu, še enega pa je dodal v 58. minuti. Piko na i je sedem minut pred iztekom rednega dela postavil Neymar.

Barça je povedla v osmi minuti, ko je Messi iz neposredne bližine zadel po lepi podaji Arde Turana. Dišalo je po prepovedanem položaju, vendar je sodniška zastavica ostala spuščena. Turan bi lahko v 14. minuti povišal prednost domače ekipe, vendar je v zadnjem trenutku posredoval Doria.

Še eno priložnost za Barcelono je zapravil Luis Suárez, na drugi strani pa je moral dvakrat posredovati Claudio Bravo. Rochina bi v 67. minuti kmalu prišel do častnega zadetka, a znova je dobro reagiral vratar Barcelone. V zadnje četrt ure ni bilo veliko priložnosti, Neymar pa je v 83. minuti postavil končnih 4:0.

V dresu Granade je zaigral tudi slovenski nogometaš Rene Krhin, ki ga je po koncu prvega polčasa zamenjal Diego Mainz Garcia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.