Šport > Nogomet
32 ogledov

Znana usoda Arsena Wengerja

arsene wenger EPA
Arsene Wenger in angleški prvoligaš Arsenal sta dosegla ustni dogovor o dvoletnem podaljšanju pogodbe, poročajo britanski mediji.

Francoski strateg Arsene Wenger se je v ponedeljek sestal z večinskim lastnikom kluba Stanom Kroenkejem in mu zaupal, da si želi nadaljevati pot, ki se je začela daljnega leta 1996.

Wenger je na klopi Arsenal preživel 21 sezon, zdaj pa naj bi z vodstvom kluba dosegel ustni dogovor o podaljšanju pogodbe, s katero bo svoj staž na trenerskem stolčku podaljšal na 23 let!

Francoz se je v letošnji sezoni znašel v nemilosti navijačev, ki vse glasneje zahtevajo njegov odstop. Navijaški slogani, kot so "Wenger ven" in "čas je za slovo", so postali stalnica Arsenalovih tekem, a 67-letnik bo vztrajal naprej.

Odločitev, ki bo zagotovo razdelila navijače, naj bi uradno potrdili v sredo. Tvitosfera ni potrebovala dolgo, da je postregla s šaljivimi odzivi.

Adijo, Liga prvakov!

Arsenal je sezono končal na petem mestu ligaške lestvice, kar je najslabša uvrstitev v zadnjih 21 letih. S tem je londonski velikan ostal brez nastopa v prihodnji sezoni Lige prvakov.

Wenger je ligaško "polomijo" rešil z zmago v finalu pokala FA, 13. v zgodovini kluba (rekord). Ta je bila še toliko slajša, saj so topničarji za tretjo lovoriko v zadnjih štirih sezonah premagali angleškega prvaka Chelsea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.