Šport > Nogomet
187 ogledov

Znano, kdaj se začenja sojenje velikemu nogometnemu zvezdniku

dani alves Epa
Sojenje Daniju Alvesu se bo začelo februarja.

Brazilski nogometaš Dani Alves bo v začetku februarja sedel na zatožno klop zaradi domnevnega posilstva mlade ženske v nočnem klubu v Barceloni decembra lani, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Štiridesetletni Alves je v priporu vse od januarja, tožilstvo pa zanj zahteva devetletno zaporno kazen, čeprav je za takšen prekršen zagroženo tudi do 15 let zapora. Tožilstvo od Alvesa, ta trdi, da je šlo za sporazumne spolne odnose, zahteva tudi, da žrtvi izplača 150.000 evrov denarnega nadomestila.

"Imam res čisto vest glede tega, kar se je tisto noč zgodilo v kopalnici VIP prostora nočnega kluba Sutton," je za barcelonski časnik La Vanguardia še poleti povedal nogometaš. "Kaj se je zgodilo in kaj se ni zgodilo ... Ni se zgodilo to, da sem to žensko prisilil v to, da sva naredila, kar sva naredila," je še dejal nogometaš.

Dani Alves | Avtor: Profimedia Profimedia

Zgodba ima širše ozadje, saj je januarja na prve obtožbe Alves zanikal, da žensko, s katero je imel spolne odnose, sploh pozna. Za časnik je kasneje povedal, da je to storil le zato,ker se je bal, da ga bo zapustila žena, če bo izvedela za varanje. Sodišče pa je mnenja, da izjave domnevne žrtve in prič zagotavljajo zadostne dokaze, da ga pošljejo pred sodnika.

V skladu s španskim zakonom o privolitvi v spolne odnose, ki je bil sprejet lani, obtožba spolnega napada zajema široko paleto kaznivih dejanj od spletne zlorabe in otipavanja, do posilstva, za vsako pa so predvidene različne možne kazni. Za posilstvo je zagrožena najvišja kazen 15 let zapora.

Nogometaš, ki je v svoji profesionalni karieri osvojil kar rekordnih 43 lovorik, je do aretacije igral za mehiški Pumas, dan po aretaciji pa je njegov zadnji klub z njim prekinil pogodbo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice