Šport > Nogomet
27 ogledov

Žurnal na finalu Lige prvakov

zvezde bayern
1/18
sportclubm
Tudi Žurnal24 je bil navzoč na finalu Lige prvakov in še prej na revijalnem obračunu. Sobotni nogometni sladici si je ogledal naš sodelavec Nani Matjašič: "Dopoldne pred tekmo je bilo noro. Vse je bilo rdeče, po tekmi pa – kot da bi kdo ugasnil luč." Vstopnica na črnem trgu stala 2000 evrov.

Na münchenskem olimpijskem stadionu so se v soboto popoldne z Bayernom pomerile nekatere svetovne zvezde, med drugim Patrick Vieira, Predrag Mijatović, Davor Šuker, Cafu, Fabio Cannavaro, Giovanni van Bronckhurst, Gianfranco Zola, Jay-Jay Okocha, Willy Sagnol, Jens Lehmann, Samuel Eto’o, Zico … Vodil pa jih je Ruud Gullit. Za Bavarce so pod taktirko Wolfganga Dremma med drugimi zaigrali Giovane Elber, Alex Zickler, Paul Breitner, brata Niko in Robert Kovač, Carsten Jancker, Roy Maakay, zraven je bil tudi Usain Bolt. Slavili so svetovni zvezdniki s 3:2.

"Prednjačili so 'Jugosi' - Mijatović, Šuker, brata Kovač … Ko se začnejo ti družiti, vzdušje dvignejo v višave. Ko me je videl Mijatović, me je povabil na klop, kjer sem bil njihov gost. V igri so uživali, se šalili, zganjali vragolije, nihče ni igral zvezdnika, čeprav so bili tam asi, kot denimo Zico, Cafu, oba De Boerja …" je vtise z bralci zurnala24.si podelil Nani Matjašič in navrgel še dve anekdoti.

Napoved zlovešče Bayernove usode

"Ko je Mijatović dal gol, je prišel do klopi in selektorju Ruudu Gullitu dejal, naj ga zamenja, ker če bo zabil še en gol, Nemci ne bodo dali večerje." Naslednja pa je že napovedala zloveščo usodo Bavarcev, ki jih je čakala zvečer: "Paul Breitner (zvezda Bayerna v 70. letih, op. a.) je, ko je bilo treba streljati 11-metrovko, prišel do klopi svetovnih zvezd in izzval van der Sarja, naj gre strel branit on. Nizozemec je vstal, Breitner pa je ob klopi dejal: 'Da bo vsaj enkrat branil 11-metrovko.' Potem je streljal tako kilavo, da je van der Sar res obranil poskus. Gianfranco Zola pa je ob tem pripomnil: 'Da ne bodo vaši 11-metrovk tako streljali zvečer.' Breitner mu je odvrnil, da do njih sploh ne bo prišlo. Videli pa ste, kaj se je nato zgodilo."

Srečanje starih prijateljev in nekdaj rivalov je zaznamovala velika preprostost: "Nikakršne vzvišenosti. Samuel Eto'o, ki je še vedno velik igralec, je vseskozi nasmejan vse objemal, govoril šale … Zola mi je poklonil zastavico, kakršno so dobili vsi. Šuker pa je ob tem dejal: 'Pa ti boš vse odnesel!'"

zvezde bayern matjašič zico | Avtor: sportclubm sportclubm
Vstopnica? Na črnem trgu 2000 evrov

Matjašič jasno ni zamudil spektakla vseh spektaklov na Alianz Areni: "Ko je Drogba dal gol, se je začelo neverjetno slavje – angleške pesmi, solze v Abramovičevih očeh … Nemški navijači pa so – tega še nisem doživel – odhajali v popolni tišini. Ko so tisoči čakali na železniški postaji, ne bi slišal niti miške. Grobna tišina, kot da bi bili vsi mrtvi. Dopoldne pred tekmo pa je bilo noro. Vse je bilo rdeče, po tekmi pa – kot da bi kdo ugasnil luč." Nanj je velikanski vtis napravilo dejstvo, da kljub neizmernemu razočaranju ni bilo nikakršnih neredov, čeprav je bil vikend za Nemce porazen: "V treh festivalskih dneh Lige prvakov so izgubili vse tri tekme: ženski finale, tekmo zvezd proti Bayernu in moški finale. Pogoreli so na celi fronti."

Pred tekmo in med njo pa je bilo vse drugače: "Na 14 koncih v Münchnu so imeli velika platna. Olimpijski stadion, kjer je bil tudi organiziran ogled na velikem platnu, je bil razprodan, čeprav je bila vstopnica pet evrov. Si predstavljate, da niti za olimpijski stadion ni bilo več kart? Vstopnice na črnem trgu pa … še nekaj ur pred tekmo po 2000 evrov."

Komentarjev 1
  • Malo Zahec 23:52 21.maj 2012.

    Čudi me da Nani ni igral za svetovne zvezde :) Ker pomoje doma Eto vsem pravi da se je z Nanijem slikal :)