Šport > Nogomet
1110 ogledov

Zveni nenavadno, a mladi Slovenci lahko osvojijo ameriško prvenstvo

Tom Kljun Profimedia
Slovenski nogometaši bodo zaigrali v finalu.

Slovenski nogometaši do 15 let s povabilom nastopajo na prvenstvu Concacaf na Floridi, v konkurenci nogometašev iz Severne in Osrednje Amerike ter Karibov pa so se prebili v finale tekmovanja. Izbranci nekdanjega trenerja Krškega in Celja Tomaža Petroviča so v polfinalu premagali Kanado z 2:1. 

V 60. minuti so Kanadčani sicer povedli, a je Slovenija že dobro minute kasneje izenačila po strelu Eneja Marsetiča z velike radalje. Redni del srečanja se je končal z rezultatom 1:1, tako da sta obe reprezentanci krenili v podaljške. V slednjih je bila uspešnejša Slovenija, ki si je zmago zagotovila tik pred koncem z zadetkom Toma Kljuna.

V finalu se bodo Slovenci pomerili s Portugalsko. Ta je s tremi zadetki od 58. do 68. minute s 3:0 premagala izbrano vrsto ZDA.

Na turnirju je Slovenija sicer najprej s 5:0 premagala Guadalupe, nato pa sta sledili še zmagi proti Kanadi (3:0) in Salvadorju (1:0). Četrtfinalni dvoboj z Izraelci se je končal brez zadetkov, po enajstmetrovkah (4:1) pa so si nov dvoboj s Kanadčani priigrali slovenski nogometaši.

Enej Marsetič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.