Šport > Nogomet
334 ogledov

Zvezdniku Arsenala bi skoraj amputirali stopalo

santi cazorla
Vezist angleškega prvoligaša je spregovoril o najhujši nočni mori njegovega življenja.

Santi Cazorla, 32-letni vezist Arsenala in španske nogometne reprezentance, je v ekskluzivnem intervjuju za Marco spregovoril o poškodbi ahilove tetitve, zaradi katere je z nogometnih zelenic odsoten že več kot leto dni.

Cazorla je v zadnjem letu in pol prestal osem operativnih posegov, pri čemer je staknil življenjsko nevarno okužbo (gangrena). Zdravniki so resno razmišljali o amptuaciji stopala, nogometašu pa so dali jasno vedeti, da bo imel veliko srečo, če se bo še kdaj lahko sprehajal po vrtu. 

"Težava je bila v tem, da se rana ni celila, ampak se je ponovno odprla. Prišlo je do okužbe," je pojasnil vezist, ki so mu brazgotino prekrili s presaditvijo kože z roke, vključno z delom tetovaže.

Cazorli je zaradi okužbe pobralo osem centimetrov tetive v desnem gležnju. Če se stanje ne bi izboljšalo, bi izgubil stopalo.

Odločen okrevati je kljuboval napovedim zdravniške stroke in ob pomoči dr. Mikela Sáncheza okreval do te mere, da povratek na zelenice ni več vprašljiv. Arsenalovi ekipi bi se lahko pridružil že januarja prihodnje leto.

"Prvi znaki so pozitivni, a dejstvo je, da ni igral leto in pol. Ne trenira po polnem programu, potrebuje še nekaj tekem z rezervno ekipo. Če bo šlo vse po načrtu, računam, da se bo vrnil enkrat po božiču," je dejal trener topničarjev Arsene  Wenger.

Cazorla se je Arsenalu pridružil leta 2012 in v dresu angleškega velikana odigral 129 tekem ter osvojil dva naslova pokala FA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.