Šport > Nogomet
6666 ogledov

Zvezdnik Arsenala, Reala, Atletica in Seville v smrt pri 200 km/h

Jose Antonio Reyes Epa
V prometni nesreči je umrl nekdanji zvezdnik Arsenala.

Petintridesetletni Jose Antonio Reyes je izgubil življenje na avtocesti v okolici njegovega rojstnega mesta Seville. O podrobnostih prometne nesreče so se razpisali pri Asu. Nogometaš, ki je s petimi naslovi najuspešnejši igralec v zgodovini evropske lige, je pri hitrosti 200 km/h izgubil oblast nad svojim mercedesom in zletel s ceste, trčil v nekaj betonskih blokov, vozilo pa je končalo na strehi in začelo goreti.

Nogometaš se je vračal s treninga španskega drugoligaša Extremadure. Ker ni bil izbran v postavo za tekmo s Cadizom, se je namreč odločil za pot domov, njegova sopotnika v avtomobilu pa sta bila sorodnika Jonathan Reyes in Juan Manuel Calderon. Slednji se je uspel rešiti iz gorečega vozila, imel pa naj bi hude opekline. 

Jose Antonio Reyes | Avtor: Epa Epa

Reyes, ki je za sabo pustil ženo in tri otroke, je svojo kariero začel pri Sevilli, s 16 leti pa je postal najmlajši nogometaš z nastopom za člansko moštvo. Leta 2004 se je preselil k londonskemu Arsenalu in bil član slovitega moštva, ki je angleški naslov osvojilo brez poraza v Premier League ter osvojilo tudi dvojno krono.

Kasneje je bil posojen v Real Madrid, dosegel je odločilni zadetek za naslov španskih prvakov, nato pa zaigral za Atletico in v letih 2010 in 2012 osvojil Evropsko ligo. Sledila je še vrnitev v Sevillo, z njo je še trikrat osvojil evropski naslov v ligi Evropa, pred igranjem za Extremaduro pa je nosil še dres Espanyola. 

Jose Antonio Reyes Na praznik nogometa Šport Umrl španski nogometni zvezdnik, star komaj 35 let!

 

 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.