Šport > Nogomet
88 ogledov

Zvezdnik spoznal, da s Kitajci ni šale

oscar shanghai Reševalni pas/Twitter
Nekdanji vezist Chelseaja, Oscar, bo zaradi incidenta na tekmi kitajske Super League (CSL) počival kar osem tekem.

Brazilski reprezentant Oscar, za katerega je nogometni klub Shanghai SIPG odštel kar 70 milijonov evrov, nekaj časa ne bo igral nogometa.

Vodstvo Kitajske nogometne zveze (CFA) mu je namreč izreklo osem tekem prepovedi, ker je na obračunu z moštvom Guangzhou R&F dvakrat namerno brcnil žogo v nasprotnika in povzročil množični pretep.

Brazilec je z dvema agresivnima brcama izzval bes nasprotne ekipe, katere nogometaši so vezista zbili po tleh. Glavni sodnik je pokazal dva rdeča kartona, medtem ko je Oscar lahko nadaljeval na zelenici.

Po pregledu posnetkov in zasedanju pristojnih organov ga je poleg prepovedi osmih tekem doletela še simbolična denarna kazen v višini 5000 ameriških dolarjev.

"Oscarjev nemoralni prekršek, ki je povzročil pretep na igrišču, je imel izrazito negativen vpliv na kitajske nogometne lige," je v uradni izjavi zapisala CFA. "CFA pripisuje velik pomen disciplini. Trudimo se izkoreniniti agresivne prekrške in nešportno vedenje," so dodali in se zavezali k ohranjanju reda ter razvoju nogometne igre.

Kitajska zveza sprva ni vedela, kakšno kazen dodeliti Oscarju, zato je po disciplinskem zaslišanju za predlog zaprosila Mednarodno nogometno zvezo (Fifa). Oscar, ki je za ekipo odigral 21 tekem ter dosegel štiri gole in deset podaj, se zaslišanja ni udeležil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.