Šport
2 ogledov

Nole in Fedex plesala po robu

Novak Djoković Đoković EPA
Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković sta bila v četrtfinalu odprtega prvenstva Francije v Parizu že na robu poraza, a sta se na koncu izvlekla. Federer je proti Argentincu Juanu Martinu del Potru že zaostajal 0:2 v nizih, Srb pa je proti Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju celo rešil štiri meč žogice.

"Vedel sem, da bo dvoboj proti del Potru zahteven zame in za njega. Nisem najboljše začel, a v nadaljevanju vendarle začel uporabljati glavo. Z dobro taktiko in mentalno močjo sem prevzel nadzor na igrišču in prišel do zmage," je po dvoboju dejal Roger Federer, ki se je že 31-ič uvrstil v polfinale enega izmed štirih turnirjev za veliki slam.

Nole že drugič na robu poraza

Še večja drama kot v švicarsko argentinskem obračunu se je dogajala na tekmi med Novakom Đokovićem in Jo-Wilfriedom Tsongajem. Prvi igralec sveta je gladko dobil prvi niz, nato pa se je zbudil Francoz, ki je naslednja dva dobil z izidom 7:5. Zmagovalca pa je odločil četrti niz. Pri vodstvu 5:4 je imel Francoz dve zaključni žogici za zmago, nato še dve pri vodstvu 6:5, a Srb, ki je dosegel 26. zaporedno zmago na velikih turnirjih in je še vedno na poti, da v letu dobi vse štiri največje turnirje, je izboril podaljšano igro, nato pa še peti niz, v katerem se je tekmec tudi zaradi težav z žulji vdal.

"Jo-Wilfried je bil večji del dvoboja boljši. Imel sem srečo, da sem ubranil štiri zaključne žogice. Mislim, da so lahko gledalci uživali v fantastičnem tenisu, tako kot njim je tudi meni žal, da se je moral Tsonga posloviti," je bil kot vedno diplomatski Đoković, ki se je poraza rešil že v osmini finala, saj je proti Italijanu Andreasu Seppiju zaostajal 0:2 v nizih.

Pri ženskah manj razburljivo

Mnogo manj razburljiva sta bila prva četrtfinalna dvoboja ženske konkurence. Samantha Stosur, finalistka leta 2010 in zmagovalka odprtega prvenstva ZDA 2011, je gladko premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. "Njeni servisi in 'spini' so neverjetni. Igra kot moški, povsem me je izživcirala, bila sem povsem nemočna," je razloge za poraz navedla Cibulkova.

Italijanka Sara Errani v 28 poskusih še nikoli ni premagala igralke iz najboljše deseterice računalniške lestvice, tokrat ji je to vendarle uspelo. Ugnala je Nemko Angelique Kerber in se prvič uvrstila v polfinale enega od štirih največjih turnirjev.

 

Odprto prvenstvo Francije, četrtfinale:

ženske:

Sara Errani (Ita/21) : Angelique Kerber (Nem/10) 6:3, 7:6 (2)
Samatha Stosur (Avs/6) : Dominika Cibulkova (Slk/15) 6:4, 6:1

moški:

Roger Federer (Švi/) : Martin del Potro (Arg/9) 3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:0, 6:3;
Novak Đoković (Srb/1) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/5) 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (6), 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.