Šport
21 ogledov

Nole in Rafa tretjič v finalu OP ZDA

novak đoković stanislas wawrinka
1/21
Reuters
V finalu odprtega prvenstva ZDA se bosta pomerila Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal. Zadnje dejanje turnirja v Flushing Meadowsu bo že 37. obračun prvega in drugega igralca sveta.

Novak Đoković je po štirih urah in devetih minutah igre premagal Stanislasa Wawrinko in se še četrtič zapored uvrstil v finale US Opna. Številka ena svetovnega tenisa je dobil drugi zaporedni maratonski obračun proti Švicarju, s katerim sta pet nizov odigrala že januarja v osmini finala OP Avstralije. Tako kot v Melbournu je bil tudi tokrat Đoković tisti, ki se je vselil pomembne zmage.

Wawrinka postavljal vprašanja

Začetek obračuna je pripadel Wawrinki, ki je z agresivno igro pritisnil na drugi servis Đokovića in kmalu povedel z dvema brejkoma prednosti. Prvi niz se je končal po vsega 34 minutah in obetal se je nov epski obračun.

Đoković je v drugem nizu že zaostajal z brejkom, nato pa vendarle našel svoj igro in se s Švicarjem spuščal v daljše izmenjave z osnovne črte. Srb je dobil tri zaporedne igre, nato pa je bila na vrsti izenačena podaljšana igra, ki je pripadla prvemu nosilcu. Niz je trajal 69 minut.

Đoković poiskal odgovore

V tretjem nizu sta oba zadržala nekaj servisnih iger, Đokovićeve napake pa so Wawrinki pomagale do brejka in 28-letnik je darilo sprejel. Nole je v četrtem nizu hitro pobegnil in po zdravniškem odmoru nasprotnika poravnal rezultat v nizih.

Odločilni niz se je začel z maratonsko igro, ki je trajala 21 minut, Wawrinki pa je začelo zmanjkovati sape in v peti igri mu je Nole odvzel začetni udarec ter do konca zadržal svoj servis.

Nadal po 73 igrah izgubil servis

Rafael Nadal nadaljuje pohod na drugi naslov v New Yorku, kjer je v polfinalu s 6:4, 7:6 (1), 6:2 premagal Richarda Gasqueta. Za Španca je bila to že 11. zaporedna zmaga proti Francozu, ki tudi tokrat ni uspel dobiti niti niza.

Obračun, ki je trajal dve uri in 21 minut, je bolje začel Nadal, ki je takoj na začetku odvzel servis Gasquetu in hitro pobegnil s prvim nizom.

V drugem se je Francoz, ki je drugič nastopil v polfinalu enega izmed največjih štirih turnirjev, nekoliko sprostil in z nekaj izjemnimi backhandi Nadala držal na napačni nogi. Gasquetu je pri zaostanku z 1:2 uspelo odvzeti servis Nadalu, kar je bil za Španca šele prvi brejk na tem turnirju. Niz zaporednih servisnih iger se je tako končal pri številki 73. A Francoz se je zlomil v podaljšani igri, ki jo je otvoril in zaključil z dvojno napako, in Španec je bil na robu zmage.

Tretji niz ni ponudil veliko zanimivega, saj je Nadal hitro povedel in se ob dvojni napaki Gasqueta na zadnjo brejk žogico srečanja veselil uvrstitve v finale.

OP ZDA, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Stanislas Wawrinka (Švi/9) 2:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3, 6:4

Rafael Nadal (Špa/2) : Richard Gasquet (Fra/8) 6:4, 7:6 (1), 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.