Šport
26 ogledov

Nole odpihnil Čilića, Wawrinka Berdycha

Stanislas Wawrinka EPA
Srb Novak Đoković in Švicar Stanislas Wawrinka sta bila izjemno zanesljiva v svojih prvih dvobojih na zaključnem turnirju v Londonu..

Srbski teniški igralec in prvi igralec na jakostni lestvici ATP Novak Đoković je v prvem krogu sklepnega turnirja v Londonu premagal Hrvata Marina Čilića s 6:1 in 6:1. Đoković, je za zmago nad sosedom iz Hrvaške potreboval zgolj 57 minut, v Londonu pa je dosegel svojo 28 dvoransko zmago v nizu ter enajsto zaporedno na sklepnih turnirjih ATP. Srb je zmagal na zadnjih dveh zaključnih turnirjih v sezoni, najboljši je bil tudi leta 2008.

Wawrinka potreboval minuto časa več kot Đoković

Stanislaw Wawrinka, letošnji zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, je prav tako zanesljivo začel londonski turnir in po vsega 58 minutah zanesljivo premagal češkega tekmeca na nasprotni strani igrišča. Berdych je naredil kar 20 neizsiljenih napak.

"Najini dosedanji dvoboji so bili doslej zelo negotovi in zahtevni, na današnji tekmi pa mi je šlo vse izjemno gladko. Na vsako Berdychovo potezo sem imel ustrezen odgovor, zelo sem zadovoljen s svojo današnjo predstavo," je po dvoboju dejal Wawrinka, medtem ko se je Berdych posul s pepelom. "To je moja najslabša predstava v tej sezoni, na mojo veliko žalost pa se je zgodila ob nepravem trenutku," je bil po dvoboju redkobeseden Čeh.

Izid 1. kola, skupina A:

Stanislas Wawrinka (Švi/3) : Tomas Berdych (Češ/6) 6:1, 6:1
Novak Đoković
(Srb/1) : Marin Čilić (Hrv/8) 6:1, 6:1

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.