Šport
32 ogledov

Noletov sprehod do zmenka z Rafo Nepremagljivim

Đoković Djokovic Monte Carlo masters polfinale EPA
Ljubitelji tenisa bodo v nedeljo ob 14. uri priče novi poslastici. V finalu prestižnega turnirja v Monte Carlu se bosta pomerila prvi igralec sveta Srb Novak Đoković in "kralj Monaka" Španec Rafael Nadal.

Rafael Nadal v kneževini nadaljuje z zgodovinskimi predstavami. V polfinalu proti domačinu Wilfriedu Tsongaju (6:3, 7:6) je zabeležil 46. zaporedno zmago v Monte Carlu (edini poraz je doživel davnega leta 2003), tako da bo v finalu napadal svoj deveti naslov na tem turnirju in četrtega v petih nastopih letos.

Nekoliko lažje delo je imel v polfinalu Novak Đoković, ki Italijana Fabia Fogninija premagal s 6:2, 6:1. Nadal in Đoković se bosta srečala 34. v karieri. Devetnajst dvobojev je dobil Španec, štirinajst Srb, na pesku pa je razmerje kar 12-2 v korist Nadala, ki je hkrati dobil zadnje tri medsebojne dvoboje na pesku, dva od osmih final v Monte carlu pa je zmagal proti Đokoviću (2012, 2009).

"Neverjeten občutek je biti v novem finalu. Letos ima še poseben pomen zaradi različnih reči," je po zmagi nad Tsongajem povedal Nadal. "Manjka mi hitrosti pri začetnem udarcu, ampak malce me boli hrbet, kar tudi ne pomaga preveč pri zaključku tekem. Zdaj je vse odvisno od trenutka v karieri. Vse je odvisno od pritiska, ki si ga nekdo nanese. Veliko let sem že v karavani. Živeti s tem pritiskom ni nič novega."

Masters Monte Carlo, polfinale, rezultata:

Novak Đoković (Srb/1) : Fabio Fognini (Ita) 6:2, 6:1;
Rafael Nadal (Špa/3) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) 6:3, 7:6 (3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.