Šport
22 ogledov

"Nori" Balotelli obnorel Italijo

Cassano Balotelli Prandelli Italija Španija trening finale Kijev Euro 2012 EPA
Čeprav šteje šele 21-let, ima v biografiji dovolj podatkov za "devet življenj". Razbijal je avte, norel za različnimi lepoticami, se kregal s trenerji in navijači, pokal petarde. To je Mario Balotelli, nogometaš, ki je Italijo popeljal v finale evropskega prvenstva.

Trener, ki v karieri ni osovjil še ničesar (Cesare Prandelli), branilec, ki je v policijski preiskavi (Leonardo Bonucci), vezist, ki so se mu za usluge zahvalili tako pri Interju kot Milanu (Andrea Pirlo), napadalec z velikimi srčnimi težavami (Antonio Cassano) in on - Mario Balotelli, verjetno najkontroverznejši igralec današnjega časa, so Italijo uspeli popljeati v veliki finale evropskega prvenstva. V največji meri je za ta velik uspeh zaslužen ravno Balotelli, ki je v polfinalu odpihnil Nemce z dvema sijanima zadetkoma.

Mario Balotelli oziroma Mario Barwuah je le pri dveh letih obolel na črevesju. Njegovi siromačni starši iz rodne Gane so se odločili, ker niso mogli financirati zdravljenja, da ga dajo v posvojitev. Malega Maria je posvojila družina iz Brescie in se obvezala, da mu bo plačala zdravljenje. Vse ostalo je zgodovina, bi lahko rekli.

Balotelli je danes pri 21-letih med največjimi zvezdniki svetovnega nogometa. Na bančnem računu ima precej denarja, debel je tudi seznam neumnosti v  njegovi biografiji. Od razbijanja avtomobilov do metanja petarda v stranišču. Ja, to vse je Nori Mario, ki ima pri naših zahodnih sosedih status božanstva. V primeru, da bo Italiji prinesel tudi zmago v finalu pa bo verjetno celo bolj spoštovan od samega papeža.

V primeru uspešnega nastopa proti Špancem se lahko Balotelli okiti tudi z naslovom najboljšega strelca. Trenutno je na prvem mestu pet igralcev s po tremni zadetki, a je le še Balotelli ostal v konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.