Šport
11269 ogledov

Noro: živčni zlom zvezdnika pred milijoni gledalcev!

Antonio Brown Jets Buccaneers Reševalni pas/Twitter
V nedeljo zvečer se je v New Yorku odvil pravi šov, ki še vedno odmeva.

Aktualni prvaki lige NFL Tampa Bay Buccaneers so v nedeljo gostovali pri skromnih New York Jets. V tretji četrtini je kazalo na presenečenje.

Domači Reaktivci so namreč vodili s 24:10, nato pa so gledalci lahko videli pravi cirkus. Lovilec Tampe Antonio Brown, ki že vrsto let velja za enega najboljših na svojem položaju, si je privoščil neverjeten incident.

Nekaj ga je tako razbesnelo, da je ob igrišču slekel dres in ščitnike zgornjega dela telesa, del opreme zmetal na tribune, nato pa "zgoraj brez" tekal po končni coni ter mahal občinstvu. Zelenico stadiona MetLife je zapustil v teku, z dvignjenima kazalcem in sredincem v znak miru. Poleg spodnje povezave si video lahko ogledate TUKAJ.

Brown še zdaleč ni prvič požel pozornosti zaradi nepravih razlogov. Naj naštejemo le nekaj primerov. V preteklosti je bil zaradi nediscipline vržen iz ekipe Pittsburgh Steelers. Na pripravah za Oakland Raiders se je pojavil s hudo poškodovanimi stopali, ker je na krioterapijo odšel s prepotenimi nogavicami. S strani policije je bil obtožen nasilja nad bivšo partnerko, enega od ekscesov v družini so ujele tudi kamere. Pred letošnjo sezono je "zablestel" s ponarejenim cepilnim potrdilom za covid-19.

Mnogi trdijo, da se je Brownovo nekoč normalno obnašanje korenito spremenilo po naletu Vontaza Burficta. Ta je kot član Cincinatti Bengals leta 2016 zvezdniškemu lovilcu, takrat še v dresu Pittsburgha, s poznim udarcem za nekaj trenutkov vzel zavest in mu povzročil pretres možganov. Burfict medtem ni več v NFL, ker je zakrivil preveč tovrstnih incidentov.

sveča Velikan Šport Umrla je ameriška športna ikona

Brownovo kariero je po omenjenih nevšečnostih obudil lanski prihod v Tampo. V trenutku, ko je izgubil glavo, je bil 33-letnik za malenkost oddaljen od številnih finančnih bonusov. Če bi do konca sezone ujel še en touchdown ter ujel skupno osem podaj za 56 jardov, bi prejel dodatnih milijov dolarjev (333.000 za touchdown, 333.000 za podaje, 333.000 za jarde). Očitno tega denarja ne potrebuje ...

Ameriški mediji so kot razlog za izbruh v New Yorku navedli dejstvo, da je Brown tožil nad poškodbo gležnja, ki ga muči že nekaj tednov. Trener Bruce Arians ga je želel vseeno poslati v igro, toda tega lovilec, kljub prigovarjanju soigralcev, ni želel storiti.

Antonio Brown Jets Buccaneers | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nekaj ur po koncu tekme se je Brown, čigar NFL kariera je najbrž končana, oglasil na Instagramu. "Zelo jezen. Hvala za priložnost," je zapisal ob fotografiji v Tampinem dresu. Beseda "jezen" (v angleščini MAD) mu je služila za besedno igro oziroma za začetnice besedne zveze Making A Difference (dela razliko, op. a.).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Brown (@ab)

Tampa Bay Buccaneers, ki so srečanje proti Jets na koncu dobili (24:28), bodo tudi brez Browna eni glavnih kanidatov za naslov. Trenutno je moštvo z zahoda Floride na drugem mestu v konferenci NFC, v hrbet gleda le Green Bay Packers.

Komentarjev 2
  • PasjaProcesija 10:24 04.januar 2022.

    V ameriških profesionalnih ligah potekajo zakulisni boji med sindikati igralcev in vodstvi lig za plačila posledic poškodb upokojenim igralcem. Najbolj pod drobnogledom so posledice poškodb glave. Lige poizkušajo posledice prikazati kot minimalne. Po končani karieri igralci trpijo za bolečinami, padajo ...prikaži več v depresije, zlorabljajo droge, posledično delajo samomore, pogoste so anevrizme in kapi. Ta igralec bi imel v primeru tožbe dobre argumente, vprašanje pa če bi bil ob razpletu sodbe še živ.

  • Timothy_Rodriquez 10:05 04.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦