Šport
51 ogledov

Norvežani napovedali maščevanje

peter prevc EPA
Najboljši skakalec letošnje sezone je prepričan, da bi bil svetovni rekord letos lahko postavljen na letalnici pod Poncami.

Slovenski šampion Peter Prevc je svoje mojstrstvo pokazal tudi na letalnici Vikersundbakken. Na treh tekmah se je veselil dveh zmag in enega četrtega mesta. S tem je še povečal svojo prednost v svetovnem pokalu, po treh tekmah pa vodi tudi v skupnem seštevku poletov.

Prevc je takoj po tekmi v Vikersundu opisal svoj zadnji skok na Norveškem, ko ob daljavi 249 metrov ni uspel ostati na nogah. Za FIS je skakalec iz Dolenje vasi dejal, da takoj po skoku ni pričakoval, da bo odnesel zmago.

Ker je v petek zmago odnesel Robert Kranjec, na prejšnjih dveh tekmah (posamična v Trondheimu in ekipna na Holmenkollnu) pa je bila najvišja stopnička prav tako slovenska, so Norvežani že kar malce frustrirani. Kljub odlični sezoni v Pokalu narodov namreč do zmag ne morejo.

Stjernen napovedal maščevanje

Andreas Stjernen, tretji na nedeljski tekmi, je po koncu tedna v Vikersundu tako dejal, da bodo "vikingi" Slovencem vrnili v Planici.

Prevc je za FIS podal odgovor: "Tukaj smo (Slovenci, op. a.) trikrat slavili, upam da ne bodo Norvežani dosegli česa podobnega v Planici," je za FIS dejal Prevc in se dotaknil še druge teme.

Mnogi so v Vikersundu pričakovali nov svetovni rekord, toda želja je ostala neuslišana. Toda ob koncu sezone sledi še ena "doza" poletov na letalnici v Planici. Bi pod Poncami lahko lahko presegli 251, 5 metra? "Da, (v Planici, op. a.) lahko pade rekord," je zaključil Prevc.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:00 16.februar 2016.

    Tule je zapis na FB na strani Nermina Bise,še v Bosni so videli,kako nas norveški sodniki kradejo.Odličen zapis:Više nije vijest da je Peter Prevc pobjedio. Na to nas je jednostavno navikao. Vijest je da je ovaj fantastični Slovenac ...prikaži več potpuno izludio skakačke velesile kakve su Norveška, Austrija i Njemačka. Izludio ih je do te mjere da mu čak zvižde na ceremoniji proglašenja najboljih večeras u Vikersundu. Druga vijest je da je postao drugi skakač-letač (poslije Andija Goldbergera) u istoriji ovog sporta koji je do pobjede došao nakon što je pri doskoku dohvatio snijeg što se računa kao pad. Za takvu izvedbu skoka daju se vrlo niske ocjene za stil, ali je i taj problem riješio tako što je nadomjestio nevjerovatnom dužinom. Letio je do fantastičnih 249 metara! Dok su sudije iz Rusije, Amerike i Finske dali pristojne ocjene za te okolnosti: 13.5, 14.0 i 15.0, sudija iz Norveške je vjerovatno pucao od bijesa i dodijelio mu je ocjenu 11.0, dok je sudija iz Njemačke dao 12.5. I to

  • Harrison 11:49 16.februar 2016.

    Norveški sodnik bi najraje dajal minus znak pred oceno naših. Nikoli nas ne more tako slabo oceniti, kako lahko naši dobro skočijo. Lahko se požre od zavisti !

  • Papaja Popi 11:27 16.februar 2016.

    Če bi Prevc v Planici dosegel svetovni rekord, bi bilo to fantastično.Samo, da se ne bi poškodoval.