Šport
24 ogledov

Prevc: "Naj gre vsak sam gor in poizkusi"

peter prevc EPA
Peter Prevc je na petkovi tekmi v Vikersundu po tretjem mestu po prvi seriji, v drugi nazadoval na četrto mesto. Redko v letošnji sezoni se je zgodilo, da je ostal brez zmage, kaj šele stopničk. Kljub temu je prednost v skušpnem seštevku pred Nemcem Severinom Freundom še povečal.

Peter Prevc je v poizkusni seriji z 241 metri dosegel daljavo dneva in jo za spletni portal Smučarske zveze Slovenije pokomentiral: "Takole bom rekel. Poizkusni skok je bil mogoče predober, preveč optimističen in potem je glava podzavestno hotela še več. V oba odskoka se mi je nato prikradla manjša napaka in to se na letalnici zelo pozna. V drugi del ne preneseš dovolj hitrosti, zmanjka ti 10, 20 metrov. Kljub tem napakam sem bil četrti, tako da sem zelo zadovoljen, na koncu pa vlada toplo-hladno počutje."

Prevc tudi o morebitnem rekordu

S četrtim mestom je prednost pred danes Severinom Freundom povečal na že 467 točk: "Takoj nisem vedel (o. p. kje je Freund), sem pa videl kaj je. Trije so se mi danes približali, ostali so se oddaljili v skupnem seštevku. To je to, kar je danes za povedati o tem. Še vedno je veliko tekem, potrebno bo iti iz ene v drugo, iz skoka v skok."

Rekord? "Skakalnica je pripravljena odlično. Kar se pa tiče tega, kar me sprašujejo vsi, ali je rekord možen ali ne – naj gre vsak gor in poizkusi ali je možen ali ne. Tako bo najbolje videl. Velikokrat sem že poudaril da se za to mora veliko stvari poklopiti.  Ujeti perfekten skok, imeti dobre razmere… Če pa nekdo skoči 240 metrov, pa bi moral reči sigurno se da tudi 250 metrov. Prav velikih težav pri pristanku ni bilo, še vedno pa se radius zelo hitro zravna. Prehod je zelo oster."

 

Komentarjev 2