Šport
27 ogledov

Kranjec šesto zmago namenil ženi

Robert Kranjec EPA
"Čisto sem presenečen, saj je bil samo en skok za trening in še tam sem bil zelo pozen. Ni me odneslo. Ko sem bil po prvi seriji tako blizu, sem se poizkusil zbrati in narediti še en tak skok. Vesel sem, še najbolj pa zato ker sem zmagal na ženin rojstni dan. Zmaga je namenjena njej, super se je poklopilo!," je po drugi zmagi za svetovni pokal na letalnici v Vikersundu povedal Robi Kranjec.

Robert Kranjec je v petek slavil šesto zmago v karieri in drugo v Vikersundu. Opravil je dva izjemna poleta, verjetno najboljša skoka v tej sezoni. Je temu pripomogla tudi letalnica, s katero sta si očitno zelo blizu? "Čisto odvisno od tega kako skačem. Lani nisem dobil niti točke. Tudi danes smo videli nekaj ponesrečenih, kratkih skokov. Je zelo napeta skakalnica. Če narediš majhno napako, hitro pristaneš pri 100 metrih."

Kranjčan odmislil tudi težke pogoje, ki so vladali v Vikersundu: "Na tekmah, ko si na vrhu skakalnice, se kaj dosti ne obremenjuješ s pogoji. Po navadi je tako, da na razmere pogledaš po tem ko skočiš in takrat si enkrat boljše enkrat slabše volje. Tako pač je. To je šport na prostem. Glede na to, da je padal sneg, niti ni motilo toliko, kot je morda izgledalo preko televizije. Sneg je zelo droben, tudi v smučino se ni nabiral, saj so dobro razpihavali, kar je bilo super."

Šteje si v čast, da je premagal Prevca

Izkušeni član kranjskega Triglava je premagal vse, tudi zmagovalca devetih letošnjih tekem, Petra Prevca: "Tudi to je nekaj, glede na to, v kakšni formi je letos. Morda si res tudi to malce štejem v čast!"

Kranjec bo v soboto nosil majico vodilnega v seštevku poletov, Prevc pa rumeno, kot vodilni v svetovnem pokalu. Na dosežek Kranjca ob tem, da je danes premagal mlajšega kolega, Prevc o morebitni "revanši" odgovarja: "Na rampi sem sam. Je pa tako, da če se jutri izboljšam, se lahko zavihtim višje. Smo pa videli, da so razlike majhne in potrebno je biti odličen. Tako kot je bil Robi!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.