Šport
8091 ogledov

Slovenke tarča kritik: "Frustrirajoče je, kaj jim dopuščajo"

Henny Ella Reistad Profimedia
Branilke evropske krone so imele po uvrstitvi v polfinale EP nekaj pripomb na igro slovenske reprezentance.

Norveške rokometašice, aktualne evropske in svetovne prvakinje, so v drugem krogu drugega dela EP upravičile vlogo nespornih favoritinj in po hudem boju strle odpor Slovenk (28:26).

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Korak od senzacije Šport Svetovne prvakinje šele v zadnjih minutah strle odpor odličnih Slovenk

Domačinke so vpričo rekordnega številka gledalcev na ženskih reprezentančnih tekmah, s tribun jih je namreč bodrilo več kot 5600 ljudi, uprizorile borbeno igro in ob polčasu zaostajale samo za gol, na koncu pa kljub izvenserijski predstavi vratarke Maje Vojnovič morale priznati premoč rokometni velesili, ki se lahko pohvali z osmimi naslovi evropskih, štirimi naslovi svetovnih in dvema naslovoma olimpijskih prvakinj.

Slovenska reprezentanca ima po drugem porazu na turnirju, pred sinočnjim obračunom so izbranke Dragana Adžića klonile še proti Švedinjam, so pa zato premagale Danke, Srbkinje in Hrvatice, še vedno teoretične možnosti za preboj med najboljše štiri ekipe, vendar bo njihova usoda odvisna od razpleta ostalih tekem. Več o tem TUKAJ.

Slovenke so obračun z Norvežankami, ki veljajo za eno najboljših rokomentih reprezentanc vseh časov, začele silovito in uvodoma celo povedle s 6:3. V norveškem taboru so hitro reagirali z minuto odmora, po kateri so se razmere na igrišču spremenile. Skandinavke so se otresle uvodne nervoze, gledalci pa so lahko do izteka prvega dela uživali ob enakovrednem boju dveh vrhunskih ekip.

 | Avtor: Epa Epa

V vratih gostiteljic je navduševala že omenjena Maja Vojnovič, ki je bila najzaslužnejša za to, da Slovenija od 39. do 47. minute ni prejela zadetka. Slovenke so nazadnje vodile v 51. minuti (21:20), na koncu pa so ob nezbrani igri domačink prevladale izkušnje rokometašic iz deleže Vikingov.

"Bilo je zelo frustrirajoče"

 | Avtor: Epa Epa
Norvežanke so se uvodoma znašle pod velikim pritiskom, zaradi česar so imele težave z obvladovanjem čustev. Pri tem so veliko vlogo odigrali tudi sodniki, ki naj bi Slovenkam dopustili prepočasno organizacijo napada.

"Lepo je zmagati takšno tekmo in se uvrstiti v polfinale," je komentirala strelka desetih zadetkov in najboljša igralka tekme Henny Ella Reistad, nato pa isti sapi priznala, da so bile zaradi počasnega tempa povsem na koncu z živci. "Bilo je zelo frustrirajoče. A še bolj kot to me je jezilo, da so jim sodniki sploh dopustili igrati tako počasi. In to tako dolgo. Zelo smo se morale potruditi, da smo ostale zbrane, ker nas je res jezilo. Dolgočasno je, da jim sploh dovolijo igrati na takšen način."

V prvem delu srečanja so bile Norvežanke dokaj potratne. Medtem ko so jim v napadu nekajkrat ponagajali vratnici in prečka, je bila na drugi strani igrišča nadvse učinkovita Ana Gros"Slovenke igrajo zelo dobro, res imajo vrhunske igralke. Streli Ane Gros po večini pristanejo v mreži. Ne smeš je spustiti bližje od devetih metrov," je slovenski igro v prvem delu komentirala nekanja rokometašica Marit Malm Frafjord.

V drugem polčasu je bila pri domačih najbolj razpoložena Maja Vojnovič. "Dobro se je borila, ubranila je veliko žog. Ugotoviti bomo morale, kako jo večkrat premagati. Držala jih je v igri," je povedala veteranka v norveških vratih Katrine Lunde.

"Težak boj vse do konca. Na začetku smo nekoliko zaostale. Slovenija je bila dobra, občasno smo kar težko našle pot v mrežo. Zelo sem vesela, da se je tako izteklo," je dodala Lundejeva.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar SS666
    SS666 11:58 15.november 2022.

    Ano Gros bomo zaprli v ZPKZ-Ig,kjer je banana in Kranjska klobasa skrbno narezana in kjer se bodo punce igrale z metlo.

Sorodne novice