Šport
796 ogledov

Nov hud udarec Američanom! Druga igralka sveta zavrnila US Open

simona halep Epa
Teniška zvezdnica se je odločila, da v letošnjem letu ne zapusti Evrope.

Druga najboljša teniška igralka sveta, Romunka Simona Halep, se je odločila, da se letos ne bo udeležila znamenitega turnirja za Grand Slam, OP ZDA.

Aktualna zmagovalka Wimbledona, ki je šele nedavno ponovno začela trenirati, je odkrila romunjskim medijem, da bo leta 2020 nastopala le na turnirjih po Evropi. Tako odpadejo vsi znameniti kitajski in ameriški turnirji, na katerih je ponavadi nastopila.

Romunka je sicer nedolgo nazaj za New York Times spregovorila o svoji zaskrbljenosti v povezavi z izvedbo Grand Slama v New Yorku: "Imam veliko negativnih sumov o sodelovanju na turnirjih v takšnih pogojih. Ne zgolj zaradi pandemije, temveč zaradi nestabilnosti pri načrtovanju potovanja, karanten, sprememb, do katerih bi lahko prišlo tekom turnirja... Vsak bo moral zase sprejeti odločitev, če se vse skupaj izplača."

Romunka tako zagotovo ne bo v letošnjem letu dodala svoji zbirki Grand Slamov tudi OP ZDA. Halepova tako ostaja pri Roland Garrosu iz leta 2018 ter Wimbledonu iz leta 2019.

Simona Halep Wimbledon | Avtor: Epa Epa

US Open naj bi se sicer po načrtih organizatorjev pričel 31. avgusta, za teniške igralce in igralke pa bodo tekom turnirja veljale številne omejitve ter posebna pravila.

Nekateri najboljši igralci, na primer Novak Đoković in Rafael Nadal, so prav tako izrazili zaskrbljenost pred prihodom v New York, ki je bil največje žarišče epidemije koronavirusa v ZDA. Đoković je izavil, da je protokol US Opna ekstremen ter da v takšnih razmerah on in še nekateri igralci ne želijo igrati. Ali bodo šli po poti Halepove zaenkrat še ni jasno...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.