Šport
2823 ogledov

Grozljivo spoznanje: "V karanteni sem že šest let"

simona halep Instagram
Številni svetovno znani športniki so imeli v času globalne zdravstvene krize na voljo dovolj časa za samorefleksijo.

Pandemija koronavirusa se je v preteklih mesecih močno zažrla v vsa področja družbe, s porastom števila okužb in postopnim ugašanjem javnega življenja pa se je na milijone ljudi znašlo v povsem neznanem položaju.

To velja tudi za profesionalne športnike, ki so sicer vajeni hitrega tempa življenja, nenehnih potovanj, rigoroznega urnika, treningov in odrekanj, ki pritičejo tej obrti. Tudi njim se je življenje čez noč obrnilo na glavo, saj so se tako kot drugi navadni smrtniki kar naenkrat znašli ujeti za štirimi stenami.  

Nekateri so med odmorom prišli do novih življenjskih spoznanj, o katerih doslej niso imeli časa razmišljati. Mednje sodi romunska teniška zvezdnica Simona Halep, nekdanja prva igralka sveta in trenutno številka dve svetovnega tenisa.

Simona Halep Wimbledon | Avtor: Epa Epa
Zmagovalka dveh turnirjev za grand slam pravi, da pogreša tekmovalni vrvež, vendar v isti sapi dodaja, da so se ji med karanteno odprla nova obzorja, kar bi lahko krojilo nadaljevanje njene športne poti.

"Veliko sem se naučila med dvomesečno izolacijo. Ugotovila sem, da moja izolacija traja že šest let. Prišla sem do spoznanja, da bom morala spremeniti svoje življenje, če se želim čustveno in osebnostno razvijati," je povedala 28-letnica.

"To da sem že toliko let tako rekoč zaprta, mi je pomagalo, da sem postala številka ena na svetu, a če želim živeti srečno tudi brez tenisa, moram zaživeti drugače. Še vedno me preganja misel, da moram biti do 22h doma, ker imam zjutraj trening. Ne morem se še povsem sprostiti, vendar sem napredovala. Ponosna sem nase," je dodala Romunka.

simona halep | Avtor: Epa Epa

Teniška zvezdnica v Romuniji uživa status športnega božanstva, kar je posledica odličnih predstav v zadnjih dveh sezonah. Potem ko se je že oktobra 2017 povzpela na svetovni teniški prestol, je to v letih 2018 in 2019 podkrepila z dvema lovorikama na grand slamih, kar je bil velik obliž na rano po treh bolečih porazih.

serena williams Prizor Šport "Videla sem golo Sereno in še cel teden sem bila v šoku"

Tenisu je bila od malih nog predana z dušo in telesom, kar za seboj potegne tudi odrekanje številnim radostim mladostniškega življenja. Prav zaradi tega ji je premor še kako dobro del, saj ima prvič občutek, da je v stiku sama s seboj.

"Zame je bil trenutek idealen, saj sem prvič izkusila, kako je tri mesece preživeti doma. Brez letal, hoteov ali česa podobnega. Trenirala sem doma, kakšen trening pa sem tudi izpustila, saj sem vedela, da imam še dovolj časa. Na srečo živim blizu gozda in lahko sem opazovala drevesa, kako so iz dneva v dan bolj zelenela. Šele zdaj sem ugotovila, da nikoli prej nisem opazovala prihoda pomladi in uživala v tej harmoniji. Prvič sem doživela kaj takšnega. Bilo je neverjetno. Spoznala sem, da sem leta in leta živela v neprestani naglici," je razkrila teniška zvezdnica.

Navkljub novim spoznanjem Halepova ostaja zvesta belemu športu. Kako predana je svoji prvi ljubezni, govori tudi podatek, da si je leta 2011 pomanjšala prsi, ker so jo ovirale pri igri. Takrat je bila uvrščena nekje okoli 50. mesta na lestvici WTA, nato pa se je začel njen meteorski vzpon med najboljše igralke sveta. Operativni poseg je sama označila za največjo žrtev na poti do svetovnega vrha.

Simoni Halep   Več na: https://www.zurnal24.si/sport/pri-17-letih-zmanjsala-prsi-da-bi-postala-najboljsa-na-svetu-311254 - www.zurnal24.si Pravljičen razplet Šport Pri 17 letih zmanjšala prsi, da bi postala najboljša na svetu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#lazytuesday😱😜😄

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#home❤️

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

...home ❤️

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.